Nationale Molendag op de Korenbloem 

OSPEL – Op zaterdag 13 mei is tijdens de nationale molendag de molen te Ospel geopend van 10.00 tot 16.00 uur en draaiend.

In de maanden mei-juni en juli is er een expositie van schilderijen van Wim en Ingrid van Rooy. Ingrid van Rooy-van Santen is al vanaf haar jeugd met de kunst bezig en heeft de liefde voor de kunst van haar ouders meegekregen. Wim van Rooy is al 45 jaar bezig met diverse verftechnieken met landschappen, stillevens en portretten.

De molen is iedere 2e , 3e en 4e zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De molenwinkel is dan ook geopend. Bij de molen is ook een minibieb. De boeken die daarin staan kunt u gratis meenemen of lenen. Er is een grote verscheidenheid aan onderwerpen. Molen de Korenbloem is gebouwd in 1869 dus ruim 150 jr oud en nog steeds in vrijwel originele staat. De molen heeft een dubbel maalkoppel en mag zowel voor menselijke consumptie als voor veevoer malen. Het graan waarvan het meel en de (brood)mixen zijn samengesteld komt uit de regio. U koopt hier dus een echt streekproduct.  Buiten de openingstijden is een bezoek met familie of groepjes mogelijk, maak een afspraak met de molenaar Geert van Winkel (0031 495 633079 of 0031 6 30457014. Rondleidingen worden verzorgd door molengids Ton Smeets. Bij de rondleidingen laten we u het draaien, malen, builen (zeven van gemalen graan) en mengen van diverse meelsoorten zien. Na de rondleiding komt u beneden in de molenwinkel. Hier kunt u verschillende meelsoorten kopen incl. de recepten voor het bakken van het ambachtelijke brood of pannenkoeken. Ook hebben we Cadeau-pakketten om een ambachtelijk brood  en pannenkoeken te bakken!