Oldtimertoertocht Double Classics 

REGIO – De achtste editie van Double Classics vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 mei.

Bewoners van zorgcentrum Mariënburght in Budel en van Marishof in Maarheeze rijden tijdens deze speciale toertocht mee. Zowel vanaf Mariënburght als vanaf Marishof vertrekken zij met ongeveer 15 echt oude oldtimers, ruim 30 in totaal dus. De toertocht voert in colonne door Budel/Maarheeze, Weert en Nederweert. Ze gaan langs mooie plekjes en bekende herkenningspunten voor ouderen. 

Initiatiefnemers van Double Classics zijn drie oldtimerbezitters: Frits van Cranenbroek, Toon van Cranenbroek en Simon Brugmans. Alweer voor de achtste keer willen zij de bewoners van Mariënburght, en nu dus ook van Marishof, een onvergetelijke dag bezorgen. De toertocht is vooral bedoeld voor ouderen die door hun hoge leeftijd of gezondheidsomstandigheden nog maar weinig buitenshuis komen. 

“Gaat het dit jaar weer door?” 

“Uit reacties als ‘Gaat het dit jaar eindelijk weer door?’ en ‘Ik mag toch wel weer mee hè?!’ en ‘Prachtig dat jullie dit doen, ik kijk er weer naar uit!’ blijkt dat de ouderen dit evenement erg waarderen. Vanwege de coronaperikelen moesten zij het evenement enkele jaren missen. Maar voor hen pakken we het nu toch weer op,” zegt Toon. “En we maken er opnieuw weer wat moois van, ook voor de achterblijvers,” aldus Jannemiek van Mierlo en Annemarie Vercoelen, die de organisatie binnen en vanuit de zorginstellingen voor hun rekening nemen.

Vanaf 11.00 uur verzamelen de oldtimers bij beide zorgcentra: aan de Graafschap Hornelaan in Budel en op De Brink in Maarheeze. Vanaf 11.00 tot 14.00 uur zijn de voertuigen voor iedereen te bezichtigen. Vanaf 13.30 uur gaan de senioren met begeleiders naar hun voertuigen en stellen de oldtimers zich op voor vertrek. 

Om exact 14.00 uur is het vertrek vanaf beide plekken: een complete stoet van 30 zeer oude oldtimers – die zich elders samenvoegen – en die in colonne vanaf het zorgcentrum hun toertocht door de omgeving maakt. Iedereen is van harte welkom om, samen met de andere bewoners van het centrum, de deelnemers uit te zwaaien. Voor de overige bewoners zijn er in huis extra activiteiten voor de achterblijvers. Tegen 17.00 uur worden de oldtimers terug verwacht.


De organisatie heeft dit jaar in totaal ruim 30 oldtimerbezitters bereid gevonden vrijwillig mee te werken aan Double Classics; de voertuigen zijn nagenoeg allemaal van vóór 1970. Vrijwilligers van motorclubs uit Budel en Autobedrijf Driebok begeleiden de colonne en zorgen voor de verkeersveiligheid onderweg. Andere vrijwilligers verrichten diverse hand-en-spandiensten. De Stg. Vrienden van Mariënburght, resp. Vrienden van Marishof en diverse sponsoren dragen hun financiële steentje bij om dit bijzondere evenement mogelijk te maken.

Archieffoto