De Mens: van oorsprong tot toekomst

WEERT – Op 24 mei om 19.30 uur vertelt Jan Dubelaar bij Bibliocenter Weert over de ontwikkeling van de mens vanaf ons ontstaan zes miljoen jaar geleden tot aan de mens over tien jaar. In deze epische reis door onze evolutie zal Dubelaar de allesbepalende rol van voeding en honger bespreken, zowel in het verleden als in de nabije toekomst.

Deze avond ontdek je hoe ons ontstaan zowel genetisch als evolutionair bepaald is. Daarnaast zal Dubelaar meer vertellen over de cruciale rol van voeding en de invloed van sluwe commercie en het duivelstrio op onze gezondheid. Hierbij gaat hij ook in op de vraag of permanent afvallen wel zo gezond is.

Verder bespreekt Dubelaar vijf grote revoluties die ons dagelijks leven voorgoed hebben veranderd en waar we in de toekomst steeds meer mee te maken krijgen. Ook heeft hij het over kunstmatige intelligentie die al op het niveau van bewustzijn is en waarvan het hoogstwaarschijnlijk is dat we binnen vier jaar onze eigen robots in huis hebben.

Jan Dubelaar
Jan Dubelaar, 74 jaar, was 35 jaar huisarts en huisartsenopleider in Belfeld. Vanuit zijn passie voor het neolythycum en voeding is deze lezing ontstaan. Dubelaar zegt hierover: “Honger, voedsel en de dodelijke selectie op vaardigheden deden de Homo sapiens ontstaan. Vijf van de zes mensensoorten zijn uitgestorven tijdens Klimaatverandering!”

Aanmelden
De lezing is voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en toekomst van de mens. De kosten voor de lezing bedragen € 5,- voor leden van Bibliocenter en € 10,- voor niet-leden. Aanmelden kan via de website van Bibliocenter www.bibliocenter.nl/activiteiten.