Meer dan 200 lopers aan de start bij de Volksloop

WEERT – Er gingen zondag ruim tweehonderd lopers, waaronder ruim vijftig jeugdige lopers, van start bij de IJzeren Man. Het weer was echt lenteweer deze zondag. Warm, zelfs een beetje drukkend. Dus het was zweten geblazen! De vele lopers komen niet meer alleen uit Weert, Nederweert of Budel, maar ook uit Venlo, Helmond of Boxtel. De organisatie is in ieder geval erg trots met het groeiend aantal deelnemers. Vooral de ruim vijftig jeugdige lopers geven perspectief voor de toekomst.

We hadden weer diverse jubilarissen. Maar eerst werd even André Slabbers in het zonnetje gezet. Al ruim dertig jaar vrijwilliger van onze loop, die vorige week werd verrast met een Koninklijke onderscheiding. Benoemd tot “Lid in de orde van Oranje-Nassau”.

Tevens werden Josien Hoeben uit Budel-Dorplein, die honderdmaal deelgenomen heeft en Eddy Driessens uit het Belgische Hechtel die al vijftig keer van de partij is geweest.

Ruim een jaar heeft de organisatie nieuwe parcoursen langs het water van de IJzeren Man uitgezet. Sinds dit jaar houden ze het record van ieder afstand bij. Bij de JeugdLoop 2.5 kilometer liep in april Aoibhinn van de Ven uit Weert een nieuw record en bracht de tijd op 00:11:23. Wat een verbetering is van drie en veertig seconden. Remy Sijboom ook uit Weert liep in april bij de senioren de 6.0 kilometer in de tijd van 00:23:29. De verbetering bedraagt hier negenenveertig seconden. Prima prestaties toch!? Na de wedstrijden waren de lopers tevreden omdat ze door de mooie natuur van de IJzeren Man gelopen hadden. Veel bomen in het groen waardoor er een mooie sfeer ontstaat, wat de lopers geweldig vonden. Een mooie en een geslaagde loop voor alle deelnemers.

Op 4 juni is de volgende loop. Vanaf dinsdag vier april kun je hiervoor weer inschrijven via www.inschrijven.nl. Doe weer mee 4 juni.