Hoe smaakt natuurwijn?

SOERENDONK – Vorige maand kwam door omstandigheden de wijnproeverij en lezing op Wijngoed Zurrick te vervallen. Daarom laat wijnbouwer-wijnmaker Henk Aarts je nu op zaterdag 27 mei kennis maken met ‘natuurwijnen’. In de Randstad zijn deze wijnen niet aan te slepen en erg populair onder jongeren in wijnbars. In onze regio zijn natuurwijnen nog vrij onbekend en vrijwel niet verkrijgbaar.

Wat maakt natuurwijn zo bijzonder? Is het beter dan ‘gewone’ wijn? Waar moet een natuurwijn aan voldoen? En hoe smaakt dat nou? Op 27 mei vertelt Henk je er alles over en wordt er natuurlijk ook geproefd. Als je de tv-uitzending van Keuringsdienst van Waarde hebt gezien over natuurwijn dan hebben ze een stalgeur, zijn licht geoxideerd of bezitten soms een raar luchtje…, maar is dat ook zo? En zo ja, hoe komt dat dan en is dit hinderlijk?

Wil je deelnemen aan de lezing en proeverij, waarbij ook de natuurwijn van Wijngoed Zurrick wordt beoordeeld? Stuur dan even een e-mail en geef ook aan met hoeveel personen je wilt komen. De kosten zijn € 15,- per persoon inclusief drie glazen wijn en het begint om 14.30 uur op de wijngaard. Mailadres: info@wijngoedzurrick.nl of kijk voor meer informatie op www.wijngoedzurrick.nl

De wijngaard ligt aan het karrenspoor de Stallekes in Soerendonk en wordt aangegeven met bord en vlag. Inrit van het pad is tussen Zitterd 28a-30 (werkplaats autoschadebedrijf Schrurs). Parkeren kan bij de wijngaard.

Op de foto: Keuringsdienst van Waarde vroeg zich af hoe natuurwijn smaakt.