sv Budel wint van FC Cranendonck

CRANENDONCK – sv Budel heeft een nipte 2-1 overwinning geboekt tegen een stug FC Cranendonck. Bij sv Budel ontbraken, door verschillende omstandigheden, in de basis een behoorlijk aantal vaste krachten. Toch dicteerde Budel in de beginfase het spel. Tegen de verhouding in kwam FC Cranendonck op voorsprong. De Cranendonckers speelde een counter prima uit: 1-0. In de 20e minuut was er wat dreiging van sv Budel, maar een kopbal van Jochem Spee miste kracht. In de 23e minuut kwam Budel goed weg toen FC Cranendonck de kruising raakte. sv Budel bleef wel de betere ploeg, speelde geduldig en in de 35e minuut verwachtte iedereen dat Budel een penalty krijgt na een overtreding op Rik Bogers, alleen de scheidsrechter besloot anders. Net voor rust kreeg Budel nog een mooie kans. Een lange pass van Jochem Spee kon net niet binnen getikt worden door Stef vd Kruijs. Ruststand 1-0. 

Na rust begon Budel goed en al snel kwam het op 1-1. Een vrije trap van Sepp Aendekerk werd door aanvoerder Rik Bogers binnen gekopt. Hierna blijft Budel kansen creëren, maar zowel Sem Janssen als Rik Bogers zijn niet koelbloedig genoeg in een één tegen één situatie met de keeper van Cranendonck. Omdat DESM, de concurrent voor directe degradatie van FC Cranendonck, op voorsprong staat bij Lierop, moeten ze risico’s gaan nemen.  Er volgen drie gevaarlijke corners, maar Budel keeper Luuk Smolenaers kon  steeds redding brengen. Aan de andere kant ontstaan steeds meer ruimtes, maar in eerste instantie profiteerde sv Budel hier niet van. Tot de voorlaatste minuut, het is opnieuw Rik Bogers die scoort na een Assist van Jasper Beerten. De druiven zijn heel erg zuur voor FC Cranendonck, directe degradatie is nu wel erg dichtbij. Zelf zullen ze volgende week moeten winnen en dan is het hopen dat DESM verliest. Voor Budel staat er nog een thuiswedstrijd tegen FC Oda op het programma. En daar heeft het nog iets tegen goed te maken. 

Foto Hennie Roosen