Motoballwedstrijd MBV Budel tegen MSC Malsch

BUDEL – MBV Budel maakt momenteel geen makkelijke periode door. Met een sterk verjongd team moet het zich staande zien te houden in het motoballgeweld van de Duitse competitie. Tot nu toe waren alle wedstrijden voor Budel nog puntloos gebleven en zijn daarmee de hekkensluiter van de competitie. Afgelopen zaterdag moest MBV Budel het opnemen tegen MSC Malsch, de een na laatste in de competitie. De spelers van Budel konden in deze wedstrijd beschikken over liefst vier nieuwe motoren. Nadat keeper Chris Aikens zich maximaal moest strekken om een inzet van Malsch te pareren en even later een schot van Malsch afketste op de paal, was het Stan Looijmans, die de stand op 1-0 bracht, nadat hij zich knap had vrij gespeeld. In de negentiende minuut  schoot Jip Stam een voorzet onhoudbaar binnen en bracht de stand op 2-0. In de tweede manche speelden twee aanvallers van Malsch zich helemaal vrij en lieten keeper Chris Aikens kansloos, waardoor de stand op 2-1 kwam. Budel liet het er echter niet bij zitten. Twee doelpunten van Stan Looijmans brachten de stand op 4-1. Chris Aikens liet zich in deze manche gelden, door een van richting veranderd schot met een snoekduik uit de goal te ranselen. Een mooie lob van Sven Neijssen bracht Budel met 5-1 aan de leiding in de derde minuut van de derde manche. In deze manche was Sven Neijssen nog twee keer succesvol, waardoor hij een echte hattrick op zijn naam bracht. Malsch kreeg een penalty toegewezen, nadat een speler in het strafschot gebied onzacht tegen de grond werd gewerkt. Deze penalty werd door Malsch  feilloos benut. Stand na de derde manche 7-2. In de vierde manche was het in de zesde minuut weer raak voor Stan Looijmans. Maar vanaf de aftrap was het ook raak voor Malsch. In de negentiende minuut van de vierde manche bracht Sven Neijssen met zijn goal de eindstand van 9-3 op het scorebord en werden de drie punten deze keer in Budel gehouden. In de competitie heeft Budel stuivertje gewisseld met Malsch en is niet meer laatste. De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 3 juni. Tegenstander van MBV Budel is dan van een geheel ander kaliber. MBV Budel moet het dan opnemen tegen de vice kampioen van Duitsland, MSC Taifun Mörsch. De wedstrijd begint om 18.00 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd komen de beide jeugdteams in actie. De aanvang van deze wedstrijd is om 15:30 u. MBV Budel hoopt, dat weer veel supporters de weg zullen vinden naar de motoballarena aan de verlengde Schoordijk te Budel. Zij kunnen zeker in deze wedstrijd de steun van hun supporters goed gebruiken. De toegang is gratis.