Thema Buulse Proms 2023: “Show must go on”

BUDEL – Het thema van de negende Buulse Proms editie luidt “Show must go on” en dat zegt alles over de komende Buulse Promsconcerten die op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober a.s.  in de Zuiderpoort worden gehouden.  Na een uitstel van drie jaren wegens corona, moest “de show gewoon weer doorgaan”.  En dat geldt voor alle deelnemers.  Iedereen kijkt enthousiast uit naar de komende Promsconcerten. Zoöok de 16 geselecteerde solisten die al meer dan 3 jaar geleden auditie deden.  Eindelijk konden zij deze week voor het eerst echt repeteren met het harmonieorkest.  Van klassiek tot moderne popmuziek en van funk tot musicals; alle genres komen tijdens de wervelende show weer aan bod in een spectaculair nieuw decor.  Het programma zal jong en oud aanspreken.  Deze editie van de Buulse Proms kent naast bekende Proms solisten zoals Silke van Niel, Steffi Ras, Wendy van Dooren, Jentley Drieman, Esmee Hegge, Veerle Houben, Stan Jutten, Jordi van Leeuwen, Eline van Mensvoort, Dominique te Raaij en Luca Bruijnaers een aantal nieuwe solisten t.w. Lenneke Brussé, Rens Teunissen, Maarten Verhees en Tony Vos en Carlijn Nabben.

Om solist en orkest perfect te laten uitkomen zijn speciaal voor deze editie van de Buulse Proms door drie arrangeurs 32 nieuwe arrangementen geschreven.  Daarnaast hebben de choreografen van UC Dance en Dance Vision de eerste dansacts afgestemd op de muziek om een wervelende show neer te zetten. Projectkoor Experience is al enige tijd bezig met het instuderen van de ondersteunende vierstemmige zang bij de Promsmuziek alsmede haar eigen muzikale bijdrage daaraan.  Het PR-team heeft de posters en banners opgehangen, de sponsorcommissie is gestart met de werving van sponsoren en het technisch team zet de laatste puntjes op voor de optimale inrichting van sporthal De Zuiderpoort, want die moet worden getransformeerd in een muziekarena die haar weerga niet kent.  Toeschouwers komen straks oren en ogen te kort.    

Kaartverkoop start 27 mei 

De publieke kaartverkoop start zaterdag 27 mei en 3 juni 2023 vanaf 10.00 tot 13.00 uur in het foyer van mfc De Borgh te Budel.  Tevens start op zaterdag 27 mei om 13.00 uur de online verkoop.  Entreebewijzen kosten € 25,- (staanplaatsen) en € 29,50 (zitplaatsen).  Meer informatie vind je op onze facebookpagina en onze websites www.harmonie-emm.nl en www.buulseproms.nl.