De Linde zamelt €7.322,55 in voor goed doel 

PELT – De kinderen van het lager onderwijs van De Linde hebben maar liefst €7322,55 verzameld voor de ondersteuning van onderwijsprojecten in Nepal. Ze verdienden dit geld via een sponsorloop. Het grote bedrag wordt geschonken aan de organisatie “Namaste Nepal-Belgium”. De organisatie heeft zijn wortels in de stad Peer. Zij ondersteunen nieuwe onderwijsprojecten in de Chepang-regio (midden Nepal) en de Dolpo-regio (Noordwest-Nepal). 90% van de Chepangs leven onder de armoedegrens en verdienen jaarlijks amper ±6.000 NPR (= €50) per hoofd van de bevolking. De noodtoestand die Chepangs doormaken vindt zijn oorsprong in sociaaleconomische, culturele en politieke discriminatie, wat resulteert in een lage toegang tot onderwijs, diensten en werkgelegenheid. 

Reeds in 2018 steunden de organisatie “Namaste Nepal-Belgium” in Dunai de Balmandir Basisschool en de Saraswati Secundaire School met >300 kg. studieboeken, 20 computers, laptops, printers,  telescoop, microscoop en sportmaterialen. In tijden van corona (2020-2021) steunden zij de Shree Rastriya Secundaire School in Simara/Parsa in de Terai regio (grens met India) met verzorgingsproducten, mondmaskers en educatieve materialen en steunden wij het tehuis “Possible Nepal”, dat kinderen onttrekt van kinderarbeid en hun de kans op onderwijs geeft.

In april van vorig jaar hebben ze opnieuw hulp gebracht aan de scholen in Dolpo en aan de Shanka Devi School in Jyamrung in het district Dhading. Ze brachten er medicijnen, ontsmettingsmiddelen, verzorgingsproducten en sanitaire verbanden en voor de Balmandir school in Dunai financierden wij de bouw van hygiënisch verantwoorde toiletten. Die bouw werd uitgevoerd door de plaatselijke bewoners, die ook enkele roepies konden verdienen.

Deze voormiddag werd het volledige bedrag in het bijzijn van de kinderen, door de directie overhandigd aan enkele afgevaardigden van de organisatie. Tegen het eind van dit jaar krijgt de school een verslag van de organisatie met informatie over wat er met het ingezamelde geld allemaal gebeurd is in Nepal.