Lens op de Mens 

PELT – Tijdens de 4de editie van Lens op de Mens van 4 juni tot 1 oktober, worden er meer dan 1200 foto’s tentoongesteld in de straten en op de pleinen van Overpelt-Centrum. Naast een selectie van zo’n 900 ingezonden foto’s zijn er nog talrijke gasttentoonstellingen te bewonderen.

De wereldberoemde Magnum-fotograaf Martin Parr is de absolute topper onder de gastfotografen. Op 23 september geeft hij ook een lezing over zijn werk. Het sub-thema van Lens op de Mens 2023 is ‘humor’. De tentoonstellingen van Martin Parr, de Noor Helge Skodvin en de Nederlander Frank Doorhof zullen bij de bezoekers zeker een glimlach tevoorschijn toveren. Ook de talrijke humoristische beelden die door de deelnemers werden ingezonden maken de wandelroute luchtig. Het fotofestival heeft daarbij ook oog voor de actualiteit. ‘They fight for us too’ is een beklijvende tentoonstelling van wereldformaat over de oorlog in Oekraïne.

Meer informatie over deze en nog andere gasttentoonstellingen vindt op de website fotofestivalpelt.be. En dan zijn er nog de diverse boeiende lezingen, workshops, fotozoektochten, rondleidingen en andere randactiviteiten… Kortom, deze zomer is een bezoek aan Pelt meer dan de moeite waard.

GB. England. New Brighton. From ‘The Last Resort’. 1983-85.