Ongeval Hamonterweg

PELT – Vorige zaterdag 13 mei omstreeks 13.40u gebeurde een ongeval op de Hamonterweg. Een auto komende vanuit de richting van het centrum keerde zich al slippend met fluitende remmen ter hoogte van de vroegere school Damsheide naar de andere kant van de weg en smakte daar tegen een omheining die de nodige schade opliep. 

Door Ben Ieven 

Gelukkig waren er geen andere voertuigen of personen bij betrokken. De chauffeur van de auto met Zwitsers kenteken was volgens een ooggetuige vertrokken vanaf het Total tankstation terwijl zijn medepassagier al lopende wilde instappen in de reeds rijdende auto. Of het hier ging om een spel of om een conflict is niet bekend. Feit is in ieder geval dat het een gevaarlijke situatie was. Schijnbaar heeft een van de mannen vervolgens de handrem opgetrokken waardoor de wagen is gaan keren. Beide Engels sprekende heren waren ongedeerd. Iemand van de ooggetuigen had de politie verwittigd maar die was op het ogenblik van bijgaande foto nog niet aanwezig.