Gemeente Pelt verwelkomt nieuwe Peltenaartjes met grote babyborrel 

PELT – Zondagmiddag 21 mei vond in Pelt de grote gemeentelijke babyborrel plaats. In 2022 werd de gemeente liefst 302 kleine Peltenaartjes rijker. Pelt organiseert al enkele jaren tijdens ‘de Week van de Opvoeding’ de grootste babyborrel van de omgeving. Dit jaar toverde het gemeentebestuur Cultuurcentrum het Dommelhof om tot een heus speelparadijs voor kinderen en een gezellige netwerkplek voor ouders. Gemeentelijke diensten en partners zoals de bibliotheek, UiTPAS, Buitenschoolse opvang Pelterkids, Opvoedingswinkel Noord-Limburg, de Peltse Gezinsbonden, Pleegzorg en Huis van het Kind Pelt baten diverse infostands uit. Tijdens de Peltse Babyborrel wil Pelt verse ouders kennis laten maken met alle instanties die het opgroei- en opvoedingsgebeuren kunnen ondersteunen. Ze konden evenzeer in gesprek met de vrijwilligers van Wiegwijs, voor advies tijdens de eerste levensjaren van hun kind. Ook onthaalouders en medewerkers van kinderopvanginitiatieven waren aanspreekbaar. Broertjes en zusjes konden zich amuseren bij allerlei kinderattracties en was er o.a. een uitgebreide meet en greet met gemeentelijke mascottes Mo en Flo. Aanwezige gezinnen gingen naar huis met een leuk geschenkje. Met haar kindvriendelijke ambities wil Pelt zich verder profileren als een sterke, kansrijke gemeente om in op te groeien, naar school te gaan, en zowel kwaliteitsvolle vrijetijdsbesteding als opvoedingsondersteuning te vinden.