Meer dan 4 000 Peltenaren vieren vrijdag ‘Dag van de Buren’

Komende vrijdag 26 mei wordt in Pelt de ‘Dag van de Buren’ gevierd. Niet minder dan 93 lokale buurtinitiatieven – of meer dan 4 000 Peltenaren – nemen deel aan het initiatief. Het gemeentebestuur ondersteunt elk buurtinitiatief tijdens de ‘Dag van de Buren met een budget van 90 euro. Dat bedrag kunnen ze inruilen voor drank en/of hapjes bij een lokale handelaar naar keuze.

Het belang van een levendige buurt mag je niet onderschatten. Heb je nood aan een goed gesprek, merk je bij het koken dat je dringend wat melk nodig hebt of heb je raad nodig bij een klusje? Je buren zijn er steeds voor jou.  

De Peltse buurten bevestigen komende vrijdag tijdens de ‘Dag van de Buren’ dat ze nood hebben aan die samenhang en ontmoeting. Niet minder dan 93 Peltse buurten – of meer dan 4 000 Petenaren –  klinken vrijdag het glas en maken er samen een gezellige avond van. 

De gemeente Pelt ondersteunt elke deelnemende buurt met een budget van 90 euro. Dat betekent een totale ondersteuning van goed 8 500 euro. Het feestbedrag van 90 per buurt kan je inruilen voor drankjes, fruit, ijs, vlaai, koffiekoeken, frietjes, pizza, … van één lokale handelaar naar keuze.