16e Halve en kwart marathon van Cranendonck

CRANENDONCK – Op 17 september 2023 organiseert Loopgroep Cranendonck haar 16e halve en kwart Marathon van Cranendonck en tevens is er  een wedstrijd over 10 Engelse Mijlen..

De Halve Marathon van Cranendonck is inmiddels een bekend evenement dat jaarlijks medio september op de kalender staat. Dit jaar is het de 16e editie. In 2008 heeft een enthousiaste groep vrijwilligers van Loopgroep Cranendonck het initiatief genomen en met veel succes een mooie loop opgezet. Uiteraard zijn er door de jaren wel wat aanpassingen gedaan, maar in grote lijnen is de wedstrijd blijven staan als een huis. Het deelnemersaantal wisselt wat over de jaren en zo was er vorig jaar een recordaantal deelnemers aan de jeugdloop. En wie de jeugd heeft….  De start van de halve marathon is vorig jaar vervroegd van 11:00 uur naar 9:30. Dit was een schot in de roos en daarom blijven de starts voor de wedstrijden gelijk aan vorig jaar. Wel starten we nog iets later met de jeugdloop, waardoor ouders die zelf meelopen tijdig terug zijn om de kinderen aan te moedigen.

De jeugdwedstrijden, over korte afstanden, beginnen vanaf 12.00 uur.

Het programma begint om 09.30 uur met de halve marathon (21,1 km), daarna volgt om 09.40 uur 10 Engelse Mijl (16.1 km) en vervolgens de11km om 09.50 uur  en  5,5 km om 10.00 uur Voor elke afstand is een grote ronde uitgezet. 

Vanaf 12.00 volgen de jeugdlopen, waarbij deelnemers zijn ingedeeld op leeftijd en naarmate men ouder is, is ook de te lopen afstand langer. 

Zie voor meer informatie ook onze website www.loopgroepcranendonck.nl Onze loop staat bij veel lopers/loopsters inmiddels bekend als een mooie,  goed georganiseerde en gezellige wedstrijd door het prachtige natuurgebied van Cranendonck. 

Zo staat er om de 5 km een drinkpost, met water en sportdrank. Op diverse plaatsen staan verkeersregelaars en/of vrijwilligers om de lopers een veilige route te wijzen over semi-verharde fietspaden, asfalt-fietspaden en asfaltwegen. De tijdsregistratie gebeurt door middel van een chip die in het startnummer is bevestigd..

De voorinschrijving kan t/m 13 september op www.inschrijven.nl  en is ook via onze website benaderbaar. Na-inschrijving kan op de wedstrijddag, maar is 2€ duurder.De inschrijfgelden worden één week na de loop ingehouden via automatische incasso. Voor meer informatie zie www.loopgroepcranendonck.nl of heeft u vragen: wedstrijd@loopgroepcranendonck.nl