Het doek valt voor FC Cranendonck

CRANENDONCK – FC Cranendonck had vandaag een wonder nodig om degradatie nog te voorkomen. Zelf moest er dan gewonnen worden van Neerkandia en concurrent DESM moest verliezen van SVSH. En zoals het overgrote deel van deze competitie het geval was,  …  het zat niet mee. FC Cranendonck begon vol goede moed aan hun wedstrijd uit bij Neerkandia. Met een geweldige inzet werd er voor iedere bal gevochten, maar met de tegenstand van Neerkandia moest terdege rekening worden gehouden.  Het spel golfde het eerste half uur volop op en neer, zonder dat dit tot noemenswaardige kansen zou leiden. 

Halverwege de eerste helft werd FC Cranendonck steeds sterker en kon zich al enkele kleine scoringskansen creëren. De grootste kans was er voor spits Ralph van Meijl. Na een mooie actie over links van Nory Saanen kwam de bal vanaf de achterlijn perfect voor. 

Ralph kreeg hierdoor een niet te missen kopkans, maar zijn inzet ging rakelings over het Neerkandia doel. Met een 0-0 stand werd de rust ingegaan. 

Na de pauze zagen we FC Cranendonck steeds sterker worden. Maar we moesten wachten tot een kwartier voor tijd voordat het goede spel ook in kansen kon worden omgezet. Een mooie actie over rechts  door Daan Ras gevolgd door een perfecte voorzet op de vrij staande Ralph van Meijl werd jammer genoeg  wild over het doel geschoten. Na enkele wissels aan FC Cranendonck zijde werd er alles aan gedaan om met een positief resultaat naar huis te gaan.  In de 81ste minuut zagen we eindelijk de werklust van FC Cranendonck beloond worden. Een solo van Nory Saanen gevolgd door een lage schuiver in de korte hoek was voor de Neerkandia doelman net iets te veel. FC Cranendonck kwam met 0-1 voor. Maar alsof de duivel er mee speelde .. enkele minuten later was de stand alweer gelijk. Een vrije trap voor Neerkandia vanaf de zijkant hoog voor het FC Cranendonck geschoten, 

alwaar de bal met een lobje over de kansloze doelman Tom van Happen werd gekopt,1-1. FC Cranendonck bleef met man en macht aandringen en creëerde zich nog enkele niet te missen kansen, maar ja.. die werden wel gemist. Zodoende bleef het 1-1 tot de scheidsrechter het laatste fluitsignaal blies.

En hiermee was de degradatie voor FC Cranendonck een feit. Dat DESM in de andere wedstrijd won van SVSH was door deze stand niet meer belangrijk. Ondanks deze degradatie hebben de jonge spelers in de loop van deze competitie laten zien dat ze inmiddels tot echte eerste elftal spelers zijn gegroeid. Daardoor kunnen we de nieuwe competitie hoopvol tegemoet zien met hopelijk weer wat betere resultaten.