sv Budel 1 droogt ODA met 8-0 af

BUDEL –  Nadat vroeg in de middag Budel 2 klassebehoud had veiliggesteld tegen Helden 2, was het ’s middags de beurt aan Budel 1 om revanche te nemen voor de enige nederlaag van dit seizoen tegen FC ODA.  

sv Budel, dat speelde zonder vaste krachten Stef vd Kruijs, Jelle Martens en Wouter Spee, begon ijzersterk. De nummer 2 van de competitie werd totaal overrompeld. Budel zette hoog druk, en ODA wist hier totaal geen raad mee. De ene na de andere mooie aanval werd gecreëerd en  dit had al heel snel succes. Na een mooie aanval over rechts was het Rik Bogers die scoorde na een assist (en mooi blok van Thomas Beerten) van Jasper Beerten. In de 18e minuut was het spits Sem Janssen die koelbloedig de 2-0 binnenschoot na een 1-tegen-1-situatie met de keeper van ODA. 

Budel bleef ontzettend fel spelen en dat resulteerde al snel in de 3-0 door Thomas Beerten na een fraaie voorzet van Thijs van Geldorp. In de 27e minuut schoot Rik Bogers de 4-0 binnen na een assist van Jasper Beerten. Budel blijft kansen creëren, maar Sem kan de trekker niet overhalen na een (voorzet)lob van Sepp. ODA stribbelde even tegen, een schot ging net voorlangs en een vrije trap ging naast. 

In de 40e minuut krijgt Budel een penalty, nadat Thomas Beerten onderuit wordt gehaald door een verdediger van ODA. Sepp Aendekerk maakte beheerst de 5-0. Net voor rust komt Budel ook nog op 6-0. Het was Jochem Spee die fraai binnen kopte na een assist van Sepp. 

Het is rust, na een gala-voorstelling van Budel tegen een onthutsend zwak FC ODA. 

Na rust komt Wilgard Vos in de ploeg voor de sterk spelende Jasper Beerten. Budel neemt na rust wat gas terug en in de 65e minuut komen de twee JO19-1 spelers Finn Adams en Finn Bogers in de ploeg voor Rens Vrijsen en Sepp Aendekerk. Het is Finn Adams die zich al snel laat gelden, een strakke voorzet van  hem in de 70e minuut wordt binnen getikt door Wilgard. Even later is het de andere JO19-1 speler Finn Bogers die zich laat zien. Hij schiet via binnenkant paal de 8-0 op het scorebord na een assist van Sem Janssen. Ook Youri Bogers komt nog in de ploeg, na een hele lange blessure. In de 85e minuut scoorde hij bijna de 9-0, maar zijn kopbal belandde op de lat. Even later fluit de scheidsrechter voor de laatste maal. Budel is dit seizoen duidelijk de sterkste ploeg gebleken in deze 4e klasse, en gaat zich voorbereiden op de 3e klasse. Met een paar versterkingen ( (Luc Nouwen en Koen Vos) zal het proberen om volgend seizoen een woordje mee te gaan spreken in de 3e klasse. 

Na de wedstrijd was er nog een geweldige seizoensafsluiting op het sportpark, met verschillende DJ’s en een gastoptreden van ‘Versleten Werk’. Budel 1 mag terugkijken op een mooi seizoen, en gaat zich voorbereiden op de 3e klasse, waar het ook een woordje mee wil gaan spreken.