vv Maarheeze verslaat Rood Wit ’67 in derby

MAARHEEZE – Op de laatste speeldag van de competitie stond de laatste Cranendonckse derby van het seizoen gepland. Voor zowel Maarheeze als Rood Wit 67 stond er niets meer op het spel waardoor de Derby nog enkel om de Cranendonckse eer ging.

Dit was ook te zien op het speelveld. De Derby kende een “lauwe start” en pas in de 18e minuut was er een eerste schot op goal van Rood Wit 67 van Maarheeze-spits Remy Verhoeven. Zijn schot ging maar net naast. Daarna speelde het spel zich hoofdzakelijk op het middenveld af. Pas in de 39e minuut werd de score geopend. Maarheeze-verdediger Patrick Verton rukte op en speelde zich op de achterlijn knap vrij waarna zijn inzet leidde tot een spervuur van schoten op het doel van Rood Wit. In de laatste aanval wist Jordy van Zon de bal vanaf de achterlijn op miraculeuze wijze achter de doelman van Rood Wit te krijgen en zette daarmee de openingsscore van 1-0 op het bord. Dit was tevens de ruststand. 

Na de rust eenzelfde spelbeeld, gedurende de tweede helft werden de doelmannen nauwelijks op de proef gesteld. Het venijn zat echter in de staart toen Rood Wit’67 in blessuretijd mocht aanleggen voor een vrije trap rond de 16 meter. De vrije trap leverde een hoekschop op en bij deze laatste corner kwam ook de keeper van Rood Wit’67 mee naar voren. De corner werd echter afgeslagen en in de tegenaanval werd Maarheeze-spits Joey van Hoof gelanceerd en hij kon oprukken naar het lege doel van Rood Wit’67 en zo de 2-0 eindstand laten noteren. Met deze overwinning heeft Maarheeze de competitie afgesloten op een 6e plaats en eindigde Rood Wit’67 op de veilige 10e plaats. Na afloop van de wedstrijd werd er samen met de spelers en supporters van Maarheeze en Rood Wit’67 een gezellige seizoensafsluiting gevierd in de kantine van Maarheeze en iedereen was het er over eens dat de Cranendonckse Derby tussen Mares en Schot ook volgend seizoen hopelijk gespeeld kan worden.

Foto Hennie Roosen