Koningin Mathilde bezoekt vakantiekamp Kom op Tegen Kanker

PELT – Ook kinderen met kanker willen graag met leeftijdsgenootjes op kamp. Omdat zij tijdens de behandeling meestal niet mee kunnen met de jeugdbeweging, organiseert Kom op tegen Kanker elk jaar in juli een gratis kamp voor kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar met kanker. Dit jaar ging het kamp door op het Provinciaal Domein Dommelhof in Pelt van 1 tot en met 7 juli. Maandagvoormiddag, bij de start van het kamp, kon er gerekend worden op hooggeëerd bezoek want niemand minder dan koningin Mathilde kwam langs. Ze maakte een praatje met de kinderen en speelde zelfs een spelletje mee. In totaal namen 69 kinderen deel aan het kamp. Koningin Mathilde staat bekend om haar maatschappelijk engagement, waar ze eerder dit jaar ook een eredoctoraat voor ontving van de Universiteit Hasselt. 

Foto Boumediene Belbachir