Tractorsluizen Toomstraat en Schafterweg gaan weg

HAMONT-ACHEL – Tijdens de gemeenteraad van donderdag 29 juni besliste de gemeenteraad om de tractorsluis aan de Toomstraat en die aan de Schafterweg te verwijderen. De tractorsluizen worden verwijderd voor 1 augustus. Burgemeester Theo Schuurmans: “Het plaatsen van tractorsluizen had als doel de verkeersveiligheid te verhogen.

Maar het verkeer verdween niet zomaar, het verplaatste zich waardoor er elders weer minder verkeersveiligheid gegarandeerd kon worden. De gemeenteraad heeft nu beslist om enkel de sluizen aan de Kiekoet en die aan de verbindingsweg van de Fabrieksstraat en de Locht te behouden.” 

In oktober 2020 werden er tijdelijke tractorsluizen aangelegd op de drie grensovergangen van Hamont-Achel. Van de oorspronkelijk 5 aangelegde tractorsluizen zullen er nog 2 overblijven. Burgemeester Schuurmans: “Tijdens de inspraakvergadering voor het permanent invoeren van de tractorsluizen werd duidelijk dat het verkeer ter hoogte van de Toomstraat zich nu verplaatste via de Mulk. Buurtbewoners gaven tijdens deze vergadering aan dat ze hier overlast van ervaren. Dit hebben we eveneens meegenomen in de beslissing. Uiteraard blijven we de situatie opvolgen.”