Vier dagen kermisplezier in Budel-Schoot

BUDEL-SCHOOT –  Budel-Schoot staat vanaf zaterdag weer vier dagen lang in het teken van de jaarlijkse kermis. Op het Vogelsplein staan dit jaar weer verschillende attracties opgesteld.

Door Roy de Leijer

Volgens goed gebruik zorgt Jong Nederland Budel-Schoot voor het omlijstend kermisprogramma. Daarbij werkt de jeugdvereniging samen met de kermisexploitanten, lokale ondernemers en de basisscholen in Budel-Schoot en Budel-Dorplein.

Het feestplein, met terras, bar en podium, wordt dit jaar wat ruimer ingericht. Ook wordt het podium iets groter. De parachutetent wordt vervangen door een trustoverkapping. 

De kermis wordt zaterdag om 19.00 uur geopend. De aftrap wordt verricht door de dansers van T-Force. Verder is er een ballonnendrop met veel gratis kermismunten. ’s Avonds zijn er optredens van DJ Siem en de band With Benefits.

Het programma op zondag begint om 11.00 uur (inschrijven vanaf 10.30 uur) met het traditionele kermistoepen bij café De Sport. De kermis begint om 14.00 uur. 

Op het feestplein wordt die middag de tweede editie van het Schoots Megapark gehouden. Er zijn optredens van verschillende artiesten. Op zondagavond maakt onder meer de bekende Nederlandse rapper Sjaak zijn opwachting op het feestplein.

De maandagavond staat opnieuw in het teken van Vrienden van Carlo live. Behalve Bonte Carlo zijn er die avond verschillende gastoptredens.

Dinsdag is er een kermiscadeautje voor de leerlingen van de basisscholen in Budel-Schoot en Budel-Dorplein. Ook krijgen ze een gratis ritje in een van de attracties aangeboden. Op dinsdagavond zijn er optredens van DJ Sylvie Thijs en de coverband Steam Sister. Meer info: schootkermis.nl.

Foto Bart Lijten