Waarmee kan ik u van dienst zijn mevrouw?

PELT – Met deze vraag begint elk van de 20 verhaaltjes die te lezen zijn in het nieuwste boek ‘Verhalen voor slapeloze nachten’ van Peltenaar Rob Van Vlierden. Het begon in 2016. Rob schreef zich in voor een wedstrijd van de Antwerpse boekenbeurs.

Door Ben Ieven

Je moest een spannend kortverhaal schrijven dat begon met “Waarmee kan ik u van dienst zijn, mevrouw?” Nadat hij een verhaaltje had ingezonden dacht hij dat hij het nog wel beter kon en uiteindelijk resulteerde dat in zo’n veertig verhaaltjes die hij had ingestuurd. Rob: “Een ingezonden verhaal belandde op de shortlist maar toen dat bekend werd was ik al bezig met andere dingen en vergat ik dat project.” Nadat Rob twee jaar geleden zijn eerste boek ‘Kwetsbaar en opstandig’ had geschreven en waarvan er een verrassend groot aantal van zijn verkocht, kreeg hij de vraag van veel lezers naar een opvolger. De vraag voor Rob was alleen waarover hij dan een nieuw boek zou kunnen schrijven. 

Toen dacht hij terug aan de kortverhalen die hij destijds geschreven had. Rob: “Het was heel bizar om die verhalen opnieuw te lezen, ik was de inhoud hiervan totaal vergeten. Ik kon zelfs lachen met mijn eigen grappen. De twintig beste verhaaltjes heb ik eruit gepikt en nog wat bijgespijkerd. De uitgever was ook kritisch en stuurde het manuscript wel vijf keer terug met telkens nieuwe opmerkingen. Dit boek is daardoor stilistisch ook een stuk beter uitgewerkt.” Het schilderij op de kaft is gemaakt door Brigit Winters. Titel: ‘Prinses Ergernis’. Het oorspronkelijke werk, acryl op canvas, is door Brigit geschilderd in één ruk nadat ze ontzet was over de racistische uitlatingen van iemand die ze kende en meer menselijkheid had verwacht. Rob: “Het boek is een verzameling van verhalen met spitse dialogen en zwarte humor.” Het is te bestellen bij Boekscout.nl of Bol.com maar is ook rechtstreeks bij Rob Van Vlierden verkrijgbaar door overschrijving van € 25,00 (incl.verzendkosten)op BE 5697300788 onder vermelding van ‘Verhalen voor slapeloze nachten’. Het kan ook worden opgehaald bij Rob thuis en dan kost het € 21,50.