Wegenwerken schieten goed op

PELT – Goed nieuws met het bouwverlof in het vooruitzicht: het merendeel van de wegenwerken schiet goed op. Een aantal werven liggen zelfs voor op het schema. De Leopoldlaan zal vanaf donderdag 6 juli zelfs weer blijvend open zijn voor verkeer in beide richtingen. De nieuwe verkeerslichten zullen dan ook in werking zijn.

De Koel zelf gaat vanaf donderdag 6 juli tot aan het bouwverlof dicht om de riolering aan te leggen. Dat gebeurt in de berm. De weg wordt daarbij nog niet opgebroken. Dat maakt het mogelijk om tijdens de drie weken bouwverlof De Koel met inbegrip van het kruispunt met de Leopoldlaan helemaal open te stellen. Het verkeer zal er dan drie weken kunnen circuleren zoals dat na afronding van de werken altijd het geval zal zijn.    

In Boseind is de Watergroep klaar met haar werken. Ook hier is de straat opnieuw open in twee richtingen. Dat zal vermoedelijk tot half september zijn. Rond die tijd beginnen waarschijnlijk de eigenlijke wegenwerken.  Bij de werken – in opdracht van de provincie – voor de aanleg van het Hoppinpunt aan het station van Neerpelt is er enige vertraging als gevolg van technische problemen. Daardoor is het nog niet zeker of vanaf het bouwverlof tweerichtingsverkeer mogelijk is. 

Aan het Marktplein zal bij het begin van het bouwverlof tegen de gevels in de Marktpleinstraat een voetpad klaar zijn van een tweetal meter breed. Dat is comfortabel voor bewoners, handelaars én bezoekers. In de Broesveldstraat (Van Justitielaan tot Marktplein) zal nog voor het bouwverlof de onderfundering geplaatst worden. Tijdens het verlof zijn de garages en parkings bereikbaar. Na het verlof wordt de straat opnieuw afgesloten. Nog gedurende het bouwverlof blijft ook het gedeelte parking op het Marktplein beschikbaar. 

De bovenstaande werken volgen het Limburgse bouwverlof. Vrijdag 14 juli is de laatste werkdag. Vanaf dinsdag 8 augustus wordt er weer gewerkt. De volgende werven hebben alle drie dezelfde aannemer uit Turnhout. Hij volgt het Antwerpse bouwverlof dat een week eerder begint. De laatste werkdag is daar vrijdag 7 juli. 

Het noordelijke gedeelte van de Broesveldstraat (tussen Justitielaan en Bermstraat) krijgt voor het zover is de onderlaag asfalt. De aannemer zal vervolgens nog zorgen dat de inritten bereikbaar zijn. Hier zal enkel plaatselijk verkeer mogelijk zijn vanaf het bouwverlof. Alle verdere afwerkingen zijn voor daarna. Dat is vanaf dinsdag 1 augustus.

In het project Agter de Heuf lopen de wegenwerken volgens plan. In het weggedeelte voor de Peltri is de riolering zo goed als aangelegd. De weg bestaat tijdelijk uit steenslag.  Voor de winkelkarren is er met rijplaten een doorgang gemaakt naar de parking. De aannemer gaat tenslotte nog na of hij de garageboxen in het achterliggende straatje toegankelijk kan maken voor voertuigen. Op 1 augustus starten de werken in winkelwandelstraat De Heuf. 

In de Zandstraat kon de aannemer vroeger dan gepland aan de tweede fase beginnen. De eerste fase tussen Rieterheide  en Hennemeeuwis is klaar. Op dit gedeelte blijft enkel plaatselijk verkeer toegestaan. In de tweede fase, tot Romeinse Dijk, wordt de wegbedding aangelegd. Het is dit gedeelte dat een vrij liggend fietspad krijgt.

Foto: de Leopoldlaan is zo goed als klaar om volledig opengesteld te worden.