Wegenwerken update: Leopoldlaan is open maar Marktplein loopt vertraging op

De Leopoldlaan is voortaan weer open in de twee richtingen. De nieuwe verkeerslichten zijn intussen in werking. Op het Marktplein zal het voetpad niet meer klaar geraken voor het bouwverlof, zoals eerder wel voorzien was.

Leopoldlaan
De Leopoldlaan blijft vanaf nu open in beide richtingen. Wie vanuit Neerpelt komt, neemt aan de de nieuwe verkeerslichten de afslag naar De Koel. Wie vanuit Overpelt komt, mag niet langer afdraaien vanop de Leopoldlaan naar De Koel maar moet verplicht de inrit via de Sellekaertstraat nemen. Dat zal ook zo blijven na de werken.

Let wel:
een deel van De Koel gaat van maandagochtend 10 juli om 6 uur tot en met 17 juli ’s middags dicht om de riolering aan te leggen. Zie kaartje 1.
– Komende van Overpelt rijd je de Sellekaertstraat in
Wil je naar Vatana, Jumbo, Kruidvat, Proximus, Tom & Co of Fitpoint? Neem dan de afslag De Koel. Uitrijden doe je vervolgens via de noodweg naar de Haspershovenstraat
Voor Albert Heijn, Action, Arego, Wibra, Eldi, CM, en Rijschool Hendriks, rijd van de Sellekaertstaat naar Haspershovenstraat tot aan St-Jorisstraat en weer naar links de Leopoldlaan op. Daar neem je aan de nieuwe verkeerslichten de afslag naar links. Na het winkelen verlaat je de site via het nieuwe kruispunt (in beide richtingen).
– Komende van Neerpelt kun je via De Leopoldlaan enkel De Koel nog inrijden voor parking Albert Heijn, Action, Arego, Wibra, Eldi, CM, en Rijschool Hendriks. Wil je naar Vatana, Jumbo, Kruidvat, Proximus, Tom & Co of Fitpoint? Rijd dan verder tot de Sellekaertstraat, sla links af en vervolgens weer links De Koel op.
Er is geen doorgaand verkeer mogelijk van de voorzijde De Koel (parking Albert Heijn etc) naar de achterzijde De Koel (parking Jumbo etc)
Na 17 juli gaat de volledige De Koel open zodat de circulatie weer mogelijk is. Dit tot en met 7 augustus.
Vanaf 8 augustus tot einde september wordt het eerder afgesloten deel van De Koel opnieuw afgesloten en opgebroken. Zie kaartje. Dit om wegenis en fietspaden aan te leggen.
We herhalen het nog eens: komende van Overpelt mag je niet langer afdraaien naar De Koel, nu niet en ook niet in de toekomst. Overtredingen worden bestraft met een boete. Ben je toch per ongeluk de Sellekaertstraat voorbijgereden onderweg naar De Koel? Rijd dan tot aan de rotonde aan de Gamma en keer terug.
Weet je het even niet meer? Volg dan de borden, die wijzen je de juiste weg.
Meer info: zie gemeentepelt.be/dekoel

Marktplein
Aan het Marktplein was gepland dat bij het begin van het bouwverlof een voetpad van een tweetal meter breed klaar zou zijn, tegen de gevels in de Marktpleinstraat. Door een foute levering van materiaal kan de aannemer echter niet verder en zal de aanleg van de voetpaden pas kunnen starten na het bouwverlof, dus vanaf dinsdag 8 augustus.
Als tijdelijke oplossing werden er kunststofmatten geplaatst rond het Marktplein. Zo kunnen bewoners, bezoekers en handelaars wel comfortabel ter plaatse geraken.
Meer info: www.gemeentepelt.be/marktplein