Kleine Hamont-Achelaar ‘leest’ steeds meer 

HAMONT-ACHEL – Hamont-Achel is al bijna 10 jaar een Boekstart-gemeente. Met Boekstart reikt de bib samen met Kind & Gezin uit naar jonge ouders. Het initiatief maakte het laatste jaar een mooie sprong vooruit. Uit responscijfers blijkt namelijk dat de bibliotheek vorig jaar het dubbel aantal Boekstart-peutertasjes uitdeelde in vergelijking met 2021 (48%). Het gemiddeld bereik op 229 gemeentes is 40,6%. Jonge ouders vinden dus beter hun weg naar de bib, en daar zijn ze, samen met hun kleine boekzoekertjes, meer dan welkom! 

De bibliotheek en Kind & Gezin werken samen door boekpakketten aan te bieden aan jonge gezinnen. Op 6 maanden ontvangt elk kind op consultatie bij Kind & Gezin een babypakket met een zacht voelboekje, een groeimeter en een Boekstartbrochure. Op 15 maanden ligt op het consultatiebureau voor elke peuter een bon klaar voor een Boekstart-peutertas, een tas met 2 kartonboekjes die kan worden afgehaald in de bibliotheek van Hamont. 

De peuterhoek in de bibliotheek van Hamont kreeg bovendien een tijdje geleden een nieuwe frisse look en de collectie peuterboekjes werd uitgebreid met voel-, bad- en knisperboekjes  Dit alles resulteert in mooie uitleen-aantallen, goed nieuws dat de bibliotheek graag deelt.

Ook Boekstart Mini in 2023!
In 2022 organiseerde de bibliotheek Hamont-Achel in kader van de voorleesweek in november de eerste Boekstart-namiddagen, genaamd Boekstart Mini. Zowel in Hamont als in Achel werd deze activiteit enthousiast onthaald. Daarom komt deze activiteit dit najaar terug naar Hamont-Achel: noteer zaterdag 18 en zaterdag 25 november alvast in je agenda. Meer info volgt later.