Waar is ondergrondse parking Forte?

PELT – De gemeente liet drie videofilmpjes maken om automobilisten de weg te wijzen naar de ondergrondse parking Forte in Neerpelt Centrum. Die heeft 126 plaatsen en er zijn er altijd ruim voldoende vrij om comfortabel en veilig vlakbij handel en horeca te kunnen parkeren. De filmpjes werden bezorgd aan 65 handelaars in de omgeving van Forte, zodat ze, met de solden voor de deur, mee de boodschap kunnen verspreiden. 

Want het is belangrijk dat de mensen de weg naar Neerpelt Centrum blijven vinden, ook tijdens de huidige wegenwerken. Uiteraard wordt een bezoek met de fiets aangeraden. Maar ook wie met de auto komt moet een comfortabele parkeerplaats vinden in de buurt van handel en horeca. Die plaats bestaat: de ondergrondse parkeergarage Forte. Als je uit de parking komt, sta je immers pal in het handelscentrum. Het is er bovendien goedkoop parkeren, met de eerste twee uren gratis en vervolgens 1 euro per uur.   

Er zijn altijd voldoende plaatsen vrij in de parkeergarage  en dus wil de gemeente Pelt meer automobilisten daar naartoe leiden. Daarom liet het gemeentebestuur drie video’s maken waarop de aanrijroute naar de parking helder en realistisch wordt weergegeven, respectievelijk komende uit de richting van Hamont-Achel/Bocholt, Lommel/Noord-Zuidverbinding en Overpelt.  De video’s, een realisatie van Jens Veraa, zijn te bekijken op de gemeentelijke website onder www.gemeentepelt.be/parkingforte