Welke bal ligt nu het dichtst bij Jack?

ACHEL – Een buurtgroep uit de Seringenlaan in Achel is fanatiek bezig op de pétanque-baan bij het Michielshof in Achel. Ze vragen zich af welke bal het dichtst bij Jack ligt. Jack is het houten balletje van doorsnede 30 mm dat door de winnaar van een set wordt gegooid naar een andere plaats op de Pétanquebaan. Het spel kan gespeeld worden met twee of meer personen. De boules waarmee men gooit wegen ongeveer 800 gram.

Op de Pétanque-baan van Achel tegenover het Michielshof wordt regelmatig onder de vakbekwame leiding van Jean Marthoud dit prachtige spel gespeeld door de inwoners van Achel. Het spel is al eeuwen oud en kwam van oorsprong uit Griekenland en Egypte. Zeker in Frankrijk is het ook een volkssport geworden. Jean (links op de foto) is een leider die de spelers de regels van deze sport uitstekend kan leren, de buurt-appgroep en de Busselkens uit de Seringenlaan in Achel hebben er in elk geval veel zin in.

Op de foto gemaakt door Mia Manders-Verheyen zijn een paar leden van De Busselkens aan het bekijken wie deze game heeft gewonnen.