39e OLAT Wandeldagen vanuit Oirschot

REGIO – Voor de thuisblijvers organiseert Wandelsportvereniging OLAT op 4, 5 en 6 augustus al weer voor de 39e keer de OLAT Wandeldagen. Dit jaar voor het eerst vanuit Spoordonk bij Oirschot. Dat betekent nieuwe routes! Dit 3-daags wandelevenement gaat hoofdzakelijk over onverharde paden. De routebouwers hebben drie prachtige wandelroutes uitgezet langs de mooie meanderende Beerze, over de Kampina en Landschotse Heide en door het Oisterwijkse bos en vennen gebied, langs akkers en weilanden en over bospaden. Behalve een variatie aan landschappen, zijn ook historische plekken in de routes verwerkt en er is aandacht voor cultuur. Op vrijdag, zaterdag en zondag voeren de wandelroutes afwisselend in de richting van Oostelbeers, Oisterwijk en Boxtel. De startplaats is bij velen bekend: Komaen, Spoordonkseweg 80, 5688 KE  Oirschot. Dagelijks kun je starten op 5 afstanden: 15, 20, 30 en 40 én een gezinswandeling van 10 km. Dus haal de wandelschoenen maar snel tevoorschijn. Starten kan al vanaf 07:00 uur. Onderweg richt OLAT wagenrusten in en er zijn ook caférusten. Nadere informatie over starttijden, inschrijfgelden e.d. vind je op https://www.olat.nl/olat-wandeldagen . Een uitgebreide voorbeschouwing is te vinden op:  https://www.olat.nl/nieuws/vooruitblik-39e-olat-wandeldagen-owd

Vrijdag 4 augustus: richting Oostelbeers
We wandelen, afhankelijk van de gekozen afstand, via buurtschap Kattenberg richting Landgoed Baest, waar de Groote en Kleine Beerze samenstromen. Er is een caférust bij Andreas/De Kerk in Oostelbeers. De 40 km maakt een lus over de Oostelbeerse Heide en gaat samen met de 30 km over de Landschotse Heide.  Verderop samen met de 15 en 20 km over Landgoed Baest langs de meaderende Kleine Beerze. Samen met de 10 km komen we bij de Kapel van de H. Eik, waar we van een wagenrust kunnen genieten. Nog een stukje beekdal en terug naar Spoordonk

Zaterdag 5 augustus: richting Oisterwijk
Vandaag komen de langere afstanden bij de Oisterwijkse Vennen, de kortere afstanden zien regelmatig de Beerze Ook treffen we regelmatig het riviertje de Rosep. Er is een caférust bij de 3 Vennen. De 40 km treft het Galgenven en samen met de 30 km de Oude Hondsberg. Alle afstanden wandelen samen over de Kampina langs De Beerze richting Spoordonkse Watermolen. 

Zondag 6 augustus: richting Boxtel
De langere afstanden doen de Kampina en de Mortelen aan. De kortere afstanden wandelen door het mooie Brabantse cultuurlandschap. We zien de Spoordonkse Watermolen met de Beerze, de Viermannekesbrug, Banisveld en Kleine Aa met zijn vistrappen. De 20 en 30 km maken een lus over Heerenbeek. Via Vinkendonken en Polsdonken terug naar Spoordonk.