ABBA4u in Achel

ACHEL – De afgelopen weken werden de inwoners van Achel flink verwend met de concertenreeks van “Parkies”. Parkies is met zo’n 136 optredens in 19 gemeenten een vaste waarde geworden in Vlaanderen en dit jaar wordt ook de gemeente Hamont-Achel aangedaan. Na Margriet Hermans en klapper Gers Pardoel was het afgelopen vrijdag aan ABBA4u (een ABBA tributeband) om het publiek uitzinnig te krijgen. 

De oudjes van serviceflat De Lier zaten vanop de eerste rang te genieten en waar het veld volstroomde, stroomde de biertap leeg. Er werd luidkeels meegezongen met, naar bleek, alleen maar bekende nummers en de stembanden moesten natuurlijk gesmeerd blijven. Het publiek kreeg dan ook complimenten toen tegen het einde van het concert de drankvoorraad uitgeput bleek, maar het publiek nog niet. De sfeer zat er duidelijk in en men sprak vol lof over de evenementen die er deze zomer voor zorgen dat niet alleen Hamont, maar ook Achel bruist. Wil je ook een uniek Parkies concert bijwonen? Vrijdag 4 augustus is de eer aan Hamont om songfestivalheld Gustaph te ontvangen in de Kloostertuin. De weken daarna kunnen we Karin Damen, Top Guns en de Guy Swinnen Band nog op vrijdag aan de gang zien. Het terrein is open vanaf 19.00 uur en de optredens beginnen doorgaans om 20.00 uur. 

Foto Jos Meusen