Rock Monsieur

HAMONT-ACHEL – Op zaterdag 2 september vindt de twintigste editie van Rock Monsieur plaats. Met deze jubileumeditie, die naast enkele headliners hoofdzakelijk rond talent uit eigen streek wordt opgebouwd, trekt VZW Soundclash weer resoluut de kaart van de lokale bands.

De aftrap zal dit jaar gegeven worden door Woolly Whale, een Diestse band die overtuigend de lokale Leweitwedstrijd won. D.R.O.N.E., Cargo Cult en FLKS, drie stevige bands met roots uit eigen streek, hebben alvast bevestigd om de namiddagprogrammatie voor hun rekening te nemen. Killer, een band die door kenners steevast als grondlegger van de Belgische heavy metalscene wordt bestempeld, zal na de vier eerder genoemde passages de avond stevig inluiden.

There Will Be No Next Time, scandeerden The Kids in 2009 op het marktplein. ‘Ja, toch wel, kom in 2023 nog maar eens terug!’, joelde u toen in vervoering. Veertien jaar na datum mag Vlaanderens bekendste punkband die tour de force in de kloostertuin dus nog eens komen overdoen. 

De onbetwistbare headliner dit jaar is Ramkot, dat in 2021 De Nieuwe Lichting wist te winnen en zich ondertussen op zowat elke bekende festivalaffiche wist te werken. De definitieve bevestiging van hun status als nieuwe supergroep kwam met de hoogstpersoonlijke complimenten van James Hetfield en een voorprogramma van Metallica in Amsterdam. Verwacht u vooral aan heerlijk eigenwijze ramrock die zich vrolijk een weg door genres en stijlen baant.

Rock Monsieur wordt afgesloten met Koyle, een coverband die al 25 jaar meedraait in het circuit. Koyle won Clash of the Coverbands, een bekende internationale wedstrijd, en speelt bij ons een heuse jubileumshow op het einde van onze verjaardagseditie. Dubbel feest! Markeer alvast zaterdag 2 september in uw agenda. Inkom is gratis.