Fiets3daagse Leende viert eerste lustrum

LEENDE – Een werkgroep van voetbalvereniging DOSL in Leende houdt deze zomer voor de vijfde keer het evenement ‘Fiets3daagse Leende’. De lustrumeditie vindt plaats op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 augustus. Ook Cranendonck en Hamont-Achel zijn opgenomen in het routeboek.

Door Roy de Leijer

De Leendse fietsdriedaagse wordt volgens goed gebruik gehouden in het weekend voor de kermis in Leende. Vorig jaar telde het evenement 750 deelnemers. “Toen was het enorm warm. Voorlopig zijn de weersvoorspellingen prima. We hopen voor het eerst de magische grens van duizend deelnemers te passeren”, vertelt werkgroeplid Jan Hurkmans.

Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 30 en 50 kilometer. Er wordt zoveel mogelijk door de natuur gefietst. De fietstochten zijn uitgezet over goed begaanbare fietspaden. De routes worden met pijlen aangeduid. Daarnaast ontvangen de deelnemers een routekaart. Op vrijdag 11 augustus staan onder meer de gemeente Waalre en de High Tech Campus op het programma. Een dag later wordt er gefietst richting Gastel, Budel en Hamont. Op de slotdag zijn onder meer Eindhoven, Nuenen en Nederwetten in de route opgenomen. De fietstochten op zaterdag en zondag zijn helemaal nieuw.

Er kan dagelijks tussen 10.00 en 13.00 uur worden gestart bij de kantine van voetbalclub DOSL op sportpark De Groote Speel aan de Hans van Breukelenweg 3 in Leende. De deelnemers hoeven niet per se drie dagen op de pedalen te staan. Het is ook mogelijk om één of twee dagen mee te fietsen. De deelnamekosten bedragen 3,- euro per losse dag en 8,50 euro voor drie dagen. Inschrijven kan op de dag zelf bij het inschrijfloket. Vanwege het jubileum is er voor de deelnemers een leuke herinnering. Voor meer informatie zie: fiets3daagseleende.nl.