Open Monumentendagen 2023

CRANENDONCK  – In het weekend van 9 en 10 september vinden ook dit jaar landelijk weer de open monumentendagen plaats. In de gemeente Cranendonck worden diverse activiteiten opgezet rondom het thema van dit jaar; levend erfgoed. Op zaterdag is dit gecentreerd rond het kasteeltje, het oude gemeentehuis van de gemeente Maarheeze, aan de Cranendonck 1 te Soerendonk.

Op zondag zal er in Budel een aantal activiteiten plaats vinden, waaronder een tentoonstelling van schilderijen in “Het Kerkje” aan de dr. Ant. Mathijsenstraat 7 te Budel.

Verder zullen er enkele monumenten hun deuren openen voor het publiek, waaronder de bijzondere langevelboerderij aan de Keunenhoek 29 te Budel.

Boerderij “De Keunenhoek” is een in 1756 gebouwde langgevel-boerderij met de volgende kenmerken: sporenkap, gebond stijlen, kruiskozijnen, twee stookplaatsen welke met de rug tegen elkaar zijn gebouwd, de dode uitgang, de op het erf gelegen waterput, en de duidelijke woonpeilverschillen. Er zullen rondleidingen zijn door de boerderij en tevens worden er schilderijen van Piet Slenders en tekeningen van Jo Heesakkers getoond. In de komende weken wordt in dit blad een aantal activiteiten nader beschreven. Voor informatie kan tevens de website http://www.openmonumentendagcranendonck.nl worden bezocht, waar de actuele ontwikkelingen worden bijgehouden. Mogen we u ontvangen op de Open Monumentendagen in Cranendonck?

Foto Keunenhoek