Smokkelmuseum start met eigen openingstijden

BUDEL – Het Smokkelmuseum in Budel, voluit officieel het ‘Smokkel & Grens Museum Cranendonck’, is het vakantieseizoen gestart met eigen openingstijden. De nieuwe openingstijden waren nog niet gecommuniceerd, maar het levert direct al meer bezoekers op. Hier enige informatie daarover.

Het museum huist op dit moment nog samen met de VVV in één pand aan de Markt 22A in Budel en was tot dusverre op dezelfde tijd open als de VVV. Voorheen viel het museum ook onder de VVV-organisatie.

Vanaf begin 2023 is het museum een zelfstandige stichting geworden met een eigen bestuur. Het museumbestuur besloot aanvankelijk om pas na het vertrek van de VVV haar openingstijden aan te passen. Door diverse omstandigheden is die verhuisdatum echter enkele malen naar een later moment verschoven; naar het zich nu laat aanzien wordt dat eind september.

Vanwege de aanvang van het vakantieseizoen besloot het museumbestuur nu om ingaande 10 juli 2023 haar deuren met eigen vrijwilligers op de middaguren open te houden voor toeristen en alle andere bezoekers. Er zijn nog te weinig vrijwilligers, daarom lukt het niet om op alle dagen volledig open te zijn. Als het u iets lijkt om als vrijwilliger mee te helpen het museum open te houden voor publiek en mogelijk ook andere taken voor het museum te doen, laat het dan weten! U bent van harte welkom. 

Op de openingstijden van de VVV is overigens ook het museum te bezoeken en omgekeerd zullen de vrijwilligers van het museum de VVV-bezoekers zo goed mogelijk proberen te helpen. Daardoor ontstaan voor alle bezoekers (tot eind september) veel ruimere bezoektijden voor zowel museum als VVV.

Op maandag, donderdag en vrijdag zijn beide open en te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur; zaterdags van 10.00 tot 16.30 uur. Op dinsdag zijn we open van 10.00 tot 14.00 uur en op woensdag van 13.00 tot 17.00 uur. Museum en VVV zijn vooralsnog te bereiken onder hetzelfde telefoonnummer 0031 495-587791. Groepsbezoeken met gids zijn overigens ook buiten de genoemde uren mogelijk, mits tijdig afgesproken. Wist u overigens dat het museum elke tweede zaterdag van de zomermaanden om 13.30 uur een ‘open rondleiding’ o.l.v. een gids organiseert? Belangstellenden kunnen zonder aanmelding vooraf voor 4€ p.p. deelnemen. Wel geldt daarbij een maximum van 12 personen per groep.