Crowdfunding Nielle voor WK & EK Taekwondo

REGIO – Middels het Yvonne van Gennip Talent Fonds is Taekwondo Sportvereniging KoryoSports, samen met de moeder van Nielle, een crowdfunding begonnen voor Nielle NiNi (Vroegh). De meeste mensen kennen Nielle inmiddels door haar enorme prestatie-level op internationaal topsport-niveau.

Haar medaille-oogst 2022/2023 is ongekend hoog voor Belgische en Nederlandse  begrippen, maar ook voor Europese normen. Eén jaar geleden, als 12-jarige, stond ze al voor de eerste keer op een WK en bereikte ze de 1/8 finale. Ze verloor er van een Iraanse (uiteindelijk de WK winner). Op 31 augustus staat ze voor de tweede keer op het WK in Sarajevo. Op zo een jonge leeftijd twee op een WK kunnen staan is op zich al een beloning voor haar grote inzet. 

Maar om dit te bereiken is een crowdfunding opgestart voor Nielle. Wanneer je topsport beoefent op internationaal niveau brengt dat enorme kosten met zich mee. De crowdfunding is onder auspiciën van het “Yvonne van Gennip Talent Fonds”. Nielle is erkend topsportster en heeft de belofte status bij het NOC/NSF en is team member van het Nationaal Taekwondo Topsport Team van de Taekwondo Bond Nederland. 

Gezien het feit dat Nielle amper nog tegenstand heeft in West-Europa zijn door haar trainer/coach haar ervaringsmethodieken nog meer gericht op het internationaal wedstrijdniveau. Daarnaast hebben we een toename gepland voor topsport wedstrijd-seminars, om zomaar eens uit te drukken, op het “terrein van de leeuw”. Hierdoor kunnen wij kennis maken met diverse methodieken die door topcoaches gehanteerd worden. 

Met een WK voor de deur is ervaring tegen vooral Aziatische sportsters en andere sportsters van andere continenten een must om überhaupt te kunnen aansluiten. Dit zijn keuzes die je enkel maakt (ook haar moeder) om alles te geven in de ondersteuning naar Nielle. Toch zijn de kosten zo hoog dat er daarom een beroep wordt gedaan om via een crowdfunding Nielle haar dromen waar te maken. 

Via deze link kan je de crowdfunding bekijken die deze week  gestart is. 

Zie https://yvgtf.nl/talentboek/nielle-nini-naar-wk-en-ek-taekwondo

Voor ondernemers (NL), is het goed om te weten dat deze actie onder het ANBI valt.

Elke bijdrage is absoluut van belang en zeer gewaardeerd. Toch wil Nielle bij de wat grotere ondersteuningen een tegenprestatie leveren. Nielle en Taekwondo KoryoSports willen HAC Weekblad bedanken voor hun onvoorwaardelijk

Foto Taekopix