Goud voor Debbie Coolen op World Dwarf Games 

MAARHEEZE – Van 28 juli tot en met 5 augustus werden de World Dwarf Games georganiseerd in Keulen. Tijdens dit vierjaarlijks sportevent voor kleine mensen namen deze keer 41 Nederlandse sporters deel, de grootste Nederlandse delegatie ooit op de World Dwarf Games. Ook Debbie Coolen uit Maarheeze nam deel. En met succes! Debbie sleepte er twee gouden medailles in de wacht, op de sprint 60 meter en de sprint 100 meter. 

De World Dwarf Games zijn de Olympische Spelen voor kleine mensen. Debbie Coolen uit Maarheeze is 36 jaar en nam dit jaar voor de eerste keer deel. “Ik doe al zo’n 2,5 jaar aan hardlopen. Deelname aan de Games was een bijzondere ervaring. Niet enkel om mijn kunnen te laten zien, maar zeker ook het sociale aspect. Ik heb bewust gekozen om enkel deel te nemen aan de sprint 60 meter en 100 meter zodat ik voldoende tijd had om te supporteren bij andere disciplines en de sfeer tijdens de Games goed op te snuiven.” Debbie vertelt verder: “Als lotgenoten onder elkaar hebben we veel van elkaar kunnen leren. Bovendien heb ik tal van nieuwe contacten gelegd, wat altijd fijn is natuurlijk.” Niet enkel behaalde Debbie tweemaal een gouden medaille, op de sprint 100 meter verbrak ze ook nog eens haar persoonlijk record. “Klopt, op de 60 meter zette ik een tijd neer van 12,53 seconden en op de 100 meter 21,27 seconden, een nieuw record voor mij!” 

“Hardlopen doe ik erg graag…de frisse lucht, het lekker bezig zijn in de natuur en natuurlijk deze gouden medailles motiveren me om hier zeker mee verder te gaan,” lacht Debbie. “Verder wil ik graag iedereen bedanken voor deze onvergetelijke ervaring en alle steun, op welke manier dan ook!” 

De volgende World Dwarf Games worden georganiseerd in 2027 in Australië. Of Debbie daar eveneens acte de présence gaat geven weet ze nog niet. “Keulen is natuurlijk net wat dichterbij, maar wie weet wat de toekomst brengt!” In totaal wist de Nederlandse delegatie op de World Dwarf Games 55 medailles mee naar huis te nemen: 23 gouden, 17 zilveren en 15 bronzen medailles.