Slijterij Moutmolen opent haar deuren! 

BUDEL-SCHOOT – Slijterij Moutmolen opent haar deuren. Mout verwijst naar een van de ingrediënten voor whisky en molen natuurlijk naar de bijzondere locatie van de slijterij: Molen Janzona. Op de Grootschoterweg 17 te Budel-Schoot bent u van harte welkom vanaf 11 augustus 2023! De eerste 25 klanten die een fles whisky kopen, ontvangen een gratis sample! 

Wat begon met het zelf drinken van whisky, groeide uit tot het zijn van onafhankelijk bottelaar (onder 3006 Whisky). In 2013 kocht Jop Boer zijn eerste vat whisky en het aantal vaten liep snel in aantal op! In verschillende landen, waaronder Nederland en België, levert 3006 Whisky aan diverse slijterijen en whiskyclubs. Nu is een volgende droom werkelijkheid geworden, namelijk het openen van een slijterij bij molen Janzona. Op dit moment loopt het vergunningstraject om in de nabije toekomst ook een distilleerderij te openen in de Moutmolen. Het plan is dan om de molen in te zetten bij het productieproces van Budel-Schootse whisky, gin en jenever. Ook worden er dan bijvoorbeeld rondleidingen en proeverijen verzorgd. Een whiskyproeverij bij u op locatie is nu al mogelijk! Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Vanaf 11 augustus kunt u in de Moutmolen terecht voor gedestilleerde dranken geproduceerd in Nederland. Ook de Schotse whisky van 3006 Whisky is vertegenwoordigd. Op 9 september is het Open Monumentendag. Gezien het feit dat de slijterij gevestigd is in een monumentaal pand, is dat een goede reden om de slijterij dan nog eens feestelijk te openen! Jop en zijn partner Karin de Visser heten u van harte welkom in de slijterij of online in de webshop! In de slijterij zijn altijd proefsamples aanwezig. Kom kijken, leren en ervaren! 

De Moutmolen is geopend op vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 17:00. Via de webshop staan wij alle dagen voor u klaar: www.moutmolen.com. Bezoek ons ook op Facebook of Instagram onder de naam ‘Moutmolen’.