Herdenken in Cranendonck

CRANENDONCK – In het derde weekend van september is het weer zover. Dan is het 79 jaar geleden dat Cranendonck bevrijd werd van het Duitse juk door het Engelse Suffolk Regiment. En daarom wordt er op zaterdag 16 september de bevrijding gevierd en alle slachtoffers herdacht. Slachtoffers zijn de mensen die hun leven gaven voor onze vrijheid en mensen die gewond raakten of die getraumatiseerd raakten. Dat herdenken zal plaatsvinden bij 8 monumenten in alle kernen van Cranendonck.

Het bestuur van de Stichting Herdenking Bevrijding Cranendonck is al geruime tijd bezig met de organisatie. De vele vrijwilligers zijn gevraagd om de nodige posten te bemannen, scholen zijn weer uitgenodigd deel te nemen aan het scholenproject (er hebben zich al 4 scholen aangemeld) en vergunningen worden aangevraagd.

De lesbrief van het scholenproject wordt uitgebreid met een derde les. Heel vaak horen leerlingen dat we moeten werken aan onze vrede maar er wordt niet bij verteld hoe we dat (moeten) doen. Deze derde les geeft daar antwoord op. Samen met de Wapenbroeders Afdeling Budel hebben we een antwoord, bestaande uit meerdere aspecten, geformuleerd.

Meer informatie volgt.