Regionaal sportfeest KLJ

PELT – In juli en augustus trekken de KLJ’ers van ’t Herent traditioneel naar de KLJ – sportfeesten, een dag vol sport, spel en spektakel. Afgelopen zondag werd één van de regionale Limburgse sportfeesten geörganiseerd door KLJ Herent-Neerpelt in hun eigen gehucht op de voetbalvelden van SV Herkol.

Een KLJ-sportfeest kan je opdelen in twee stukken: de voormiddag met schiftingen en competities in de 5 KLJ-sporten voor een jury en de namiddag met prijsuitreiking en demonstraties voor het publiek. Tussendoor zijn er ook nog volksspelen, drank- en eettentjes …

Het weer hadden de KLJ’ers helaas niet in de hand en in de voormiddag bij de jury-optredens kwam de regen bij momenten met bakken uit de lucht, maar dat hield de jongens en meisjes niet tegen om hun vendel, wimpel en dansoptredens te berde te brengen. Maar het KLJ-sportfeest is ook een feest van verbroedering met de andere KLJ afdelingen en daar kon het slechte weer geen stokje voor steken.

Foto Ingrid Hollanders