Ontdek het ruime sportaanbod van De Bemvoort 

PELT – Dit najaar heeft De Bemvoort, de sportinfrastructuur van de gemeente Pelt, weer een gevarieerd aanbod. Dit loopt van 4 september 2023 tot 2 februari 2024. 

Er kunnen gratis en vrijblijvend proeflessen gevolgd worden van 4 tot 8 september. We zetten enkele lessen in de kijker! 

Full Body Yoga

Gecombineerde oefeningen van yoga en pilates met ondersteunend materiaal zoals de FeetUp, pilatessticks en ballen. Ideaal om op eigen niveau te kunnen bewegen, deze les is top voor succes- en plezierbeleving! Maandag van 10.00 tot 11.00 uur in sportcentrum De Bemvoort. Prijs: €45. 

Stoelengym

Zeker als je spieren wat strammer worden en je steeds minder beweegt, is het erg belangrijk om in een zo goed mogelijke conditie te blijven. Dit kan door deel te nemen aan de stoelengym waar je met allerlei leuke oefeningen en tips weer plezier krijgt in bewegen. Deze laagdrempelige les is voor de oudere senior alsook voor mensen met een beperking (reuma, fybromyalgie, obesitas,…).

Maandag van 14.15 tot 15.15 uur in sportcentrum Dommelhof. Prijs: €45.

Yogalates

De oefeningen van yogalates combineren de voordelen van de krachttraining van pilates en de flexibiliteit van yoga in één sessie. De lessen yogalates kunnen helpen bij rugpijn, sterken de buikspieren en nemen spanning en stress af. Dinsdag van 9.00 tot 10.00 uur in sportcentrum De Bemvoort. Prijs: €45. 

Ladies Only Workout

Deze fitnessles start met een low-impact warming-up. Hierna volgen er spierversterkende oefeningen voor je armen, benen, billen en buik. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen zoals dynaband, gewichtjes, kettlebell,… Een zeer afwisselende fitnesstraining waar geen spiergroep onbenut blijft. De ladies workout is een gezellige sfeer met alleen dames!

Dinsdag van 13.15 tot 14.15 uur in sportcentrum De Bemvoort. Prijs: €45.

Total workout 

Total workout omvat 6 lesdagen. Bij inschrijving voor de total workout lessen ben je automatisch ingeschreven voor alle lesdagen en mag je vrij kiezen hoeveel lessen je per week wilt volgen. 

 • • Total Step
  Een energieke step-workout met een hoog fun-gehalte. Afwisselende combinaties en opzwepende muziek zorgen voor een optimaal trainingsresultaat voor billen en benen. Tijdens de conditieblokken werken de vetverbrandingssystemen op volle toeren en wordt de aandacht gericht op spieroefeningen voor een strak lichaam. Het is dé caloriekiller bij uitstek.
  Maandag van 19.30 tot 20.30 uur (Parketzaal Den Akker) 
 • • Body & mind
  Combineert bewegingen uit yoga, tai chi en pilates. Het is ideaal om stress en spanningen uit het dagelijkse leven weg te werken. Alles draait om het verbeteren van houding, lenigheid, statische kracht, coördinatie en evenwicht. Deze workout maakt je leniger, sterker en verbetert je concentratie.
  Maandag van 20.30 tot 21.30 uur (Parketzaal Den Akker)
  Woensdag van 20.00 tot 21.00 uur (sporthal Grote Heide) 

Vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur (sportcentrum De Bemvoort) 

 • • Dance en Shape
  Laat je kennismaken met eenvoudige, geweldig leuke dansmoves. Het is dé perfecte manier om in vorm te geraken. Het is een workout voor je hele lichaam met eenvoudige dansbewegingen en choreografie op bekende hits van nu. Dance & shape is goed voor iedereen!
  Woensdag van 19.00 tot 20.00 uur (sporthal Grote Heide) 
 • • Bodyshape   

Groepsles op muziek, waarbij de nadruk ligt op conditieverbetering en spierversterkende oefeningen met nadruk op buik, billen en benen. Een workout voor het hele lichaam, waarbij soms gebruik wordt gemaakt van diverse materialen, zoals o.a. een step, gewichtjes en dynabands… Leuke choreografieën en bewegingen zorgen elke les weer voor een leuke uitdaging om je lichaam in shape te houden. 

Vrijdag van 9.00 tot 10.00 uur (sportcentrum De Bemvoort) 

Prijs: €90.

Proeflessen:

Er zijn gratis, vrijblijvende proeflessen van 4 tot 8 september 2023!

Inschrijven 

Je kan je vanaf vrijdag 8 september om 13.00 uur inschrijven via de sportbalie in sportcentrum De Bemvoort of op www.gemeentepelt.be/reserveren. Er zijn geen lessen tijdens feestdagen en schoolvakanties. Instappen tijdens een lessenreeks en hiervoor inschrijven kan enkel van 20 tot 24 november 2023. Met een Uitpas kan er enkel aan de balie ingeschreven worden. De prijs bedraagt, voor lessen van 4 september 2023 tot 2 februari 2024, €45 euro per activiteit, €90 per cluster. 

Voor het volgen van de lessen van 20 november 2023 tot 2 februari 2024 bedraagt de prijs €25 per activiteit, €50 per cluster. Instappen is enkel toegestaan van 20 tot 24 november 2023. 

Sportbalie De Bemvoort

Jeugdlaan 8 in Pelt 

Tel. 0032 11 94 94 91

sportdienst@gemeentepelt.be

Openingsuren: maandag tot vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, woensdagmiddag gesloten om 13.00 uur. Er zijn geen lessen tijdens feestdagen en schoolvakanties. Alle lessen zijn onder voorbehoud en kunnen wijzigen. Behoudens bij annulering van lessen door de organisatie, worden inschrijvingsgelden niet terugbetaald.