Brandweer Budel laat bolides weer blinken

CRANENDONCK – Autobezitters konden hun bolides zondag weer helemaal laten blinken bij de brandweerpost in Budel. Daar hielden de spuitgasten van het Budelse vrijwilligerskorps een carwash.

Door Roy de Leijer

De brandweerpost aan de Grensweg werd zondag voor even omgetoverd in een autowasstraat waar twee tot drie auto’s tegelijk een wasbeurt konden krijgen. Voor 7 euro kregen zowel de auto’s als hun eigenaren een complete VIP-behandeling. Tijdens het wachten werden de autobezitters goed verzorgd door de leden van het Budelse brandweerkorps. Zij werden tijdens het wachten getrakteerd op onder meer koffie, frisdrank en een versnapering.

De opbrengst van de carwash komt ten goede aan de personeelsvereniging van Brandweer Budel. “De personeelsvereniging organiseert kleinschalige activiteiten. Hierbij willen we zoveel mogelijk leden en oud-leden van de brandweer betrekken. Daarom proberen we de contributie zo laag mogelijk te houden”, vertelt voorzitter van de personeelsvereniging Ludi Berghmans.

“Het is de eerste keer dat we een carwash organiseren. Vanwege de zomervakantie is het even afwachten of het succes wordt. Na afloop gaan we evalueren of de actie een vervolg krijgt”, vertelt Berghmans. Op dit moment telt het Budelse brandweerkorps bijna twintig vrijwilligers. Berghmans: “Met deze ludieke actie willen we ook de betrokkenheid van de inwoners van het dorp met de brandweer vergroten.” 

Al direct vanaf start moest er zondag in de rij bij de carwash worden aangeschoven. Zelfs uit Eindhoven kwamen mensen naar de brandweerpost in Budel om hun auto te laten wassen. Ook de collega-spuitgasten uit Weert hadden hun weg naar de tijdelijke wasstraat gevonden. Ze maakten van de gelegenheid gebruik om de ladderwagen een poetsbeurt te geven.

Foto Jos Meusen