Eerste editie Heel Gastel kampeert

GASTEL – Gastelnaren die op vakantie veel bekende gezichten willen zien, kunnen dit weekend kamperen in eigen dorp. Er wordt dan namelijk een tijdelijke camping ingericht in een weiland bij De Schaapskooi aan ’t Lange.

Door Roy de Leijer

Het initiatief voor de pop-up camping is genomen door een clubje Gastelnaren, die alle dorpsbewoners de kans wil bieden om op vakantie te gaan. Ze lieten zich hiervoor inspireren door een soortgelijk evenement in Casteren. Het kampeerweekend in Gastel is ook toegankelijk voor oud-inwoners en andere vakantiegangers die een link met het dorp hebben, bijvoorbeeld omdat ze er actief zijn in het verenigingsleven of er vrienden of familie hebben wonen.

“We zitten nu op 120 aanmeldingen. Daar zijn we voor deze eerste editie heel tevreden mee”, vertelt medeorganisator Roy van Hoef. Hij geeft aan dat iedereen, jong en oud, welkom is. Van Hoef: “We willen de kosten zo laag mogelijk houden, zodat mensen met iedere beurs zich kunnen aanmelden.”

De organisatie zorgt voor het nodige (kinder)vermaak. Ook het eten wordt verzorgd. Van Hoef: “Dat wil zeggen dat wij de ingrediënten regelen. Het is de bedoeling dat de campinggasten de maaltijden samen gaan bereiden. Hiermee willen we de saamhorigheid in het dorp nog verder versterken.”

Tenten, caravans en campers in alle soorten en maten krijgen een plekje op het tijdelijke kampeerterrein. Van Hoef: “Er komt zelfs een huifkar met een paard ervoor naar onze camping.”

Het inchecken kan zaterdag vanaf 10.00 uur. De camping is geopend tot zondag 15.00 uur. De deelnamekosten bedragen 20 euro en 10 euro voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Voor meer informatie en aanmelden: heelgastelkampeert@hotmail.com.

43