Hamonttisser zet Hamont-Achel op stelten 

HAMONT-ACHEL – Op zondag 3 september wordt de Kloostertuin in Hamont volledig omgetoverd tot een heus paradijs voor kids. Hamonttisser viert dit jaar zijn 20ste verjaardag en dat doen ze in stijl. Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom voor een middag vol dans en zang. 

Het eerste uur staat in het teken van de dans. Samen met de dansers van Bondanza mogen de aanwezige jongens en meisjes hun danstalenten laten zien. Ouders en grootouders mogen uiteraard ook de beentjes losgooien bij animo. Ook Koninklijke Harmonie St. Cecilia  komt langs tijdens Hamonttisser en het publiek trakteren op een optreden. Daarna is het tijd om de stembanden te smeren tijdens ‘Hamont Zingt’. Onder begeleiding van ‘voorzanger’ Stefan Luyten wordt het publiek getrakteerd op voornamelijk Nederlandstalige liedjes die uit volle borst meegezongen mogen worden. 

Voor deze feestelijke editie van Hamonttisser wist de werkgroep een tributeband van formaat weten te strikken. Niemand minder dan K3 tributeband ‘Alle Kleuren’ komt langs om 17.00 uur, samen met een 13-koppige band, om de mooiste K3 liedjes te brengen. Ze brengen de 40 grootste K3-hits tot leven in medleys die je niet kunt weerstaan. Bereid je voor op een visueel spektakel met kleurrijke kostuums, betoverende choreografieën en een ongeëvenaarde live show. Om het geheel compleet te maken wordt ook aan het publiek gevraagd om de kleurrijkste outfit uit de kast te trekken, zo zal de Kloostertuin volledig omgetoverd worden in een regenboog spektakel. De 10 mooist verklede jongens of meisjes krijgen zelfs een klein presentje. De prijsuitreiking van deze leuke wedstrijd vindt plaats vlak voor het optreden, aan het podium om 17.00 uur. 

DJ Team Ongeremd mag vanaf 18.30 uur Hamonttisser afsluiten. Ambiance verzekerd met deze lokale dj’s die afgelopen zomer al menig feestje in vuur en vlam hebben gezet. Zo waren ze van de partij tijdens Konzjee Afterwork 2023 en Hopz, twee activiteiten die eveneens in de Kloostertuin werden georganiseerd. 

Hamonttisser is ook al jaar en dag dé plek voor verenigingen om zich te presenteren bij het grote publiek en dat is dit jaar niet anders. Verschillende lokale verenigingen zullen zich laten zien en voor leuke randanimatie zorgen! Verder zijn er tentoonstellingen van houtsnijclub Unica en teken- en schilderclub Palet85. Neem zeker eens een kijkje bij de verschillende kraampjes. Zo kom je vanzelf ook langs de drank- en eetstandjes. 

Met al 19 succesvolle edities achter de rug, hoopt de organisatie wederom op een mooie dag. Zoals altijd is de toegang gratis. Place to be: Kloostertuin van Hamont, aan de Wal in Hamont. 

KLEURWEDSTRIJD 
Om deze jubileumeditie van Hamonttisser nog feestelijker te maken is er dit jaar een leuke kleurwedstrijd. Haal je beste kleur-kunsten boven en maak van deze tekening een echt pareltje. De tekening breng je mee naar Hamonttisser en lever hem in aan het podium in de postbus, voor het optreden van ‘Alle Kleuren’ tussen 14.00 uur en 16.30 uur. Zorg er zeker voor dat je naam op de tekening vermeld wordt! Voor de 10 mooiste tekeningen ligt er een klein presentje klaar! De prijsuitreiking vindt plaats vlak voor het optreden om 17.00 uur aan het podium. 

De tekening is ook te downloaden via de knop hieronder en is te verkrijgen in de bibliotheek van Hamont tijdens de openingsuren, in lokale horecagelegenheden, grootwarenhuizen en bakkerijen. Op vrijdag 1 september ontvangen ook alle leerlingen van de lagere scholen en kleuterklassen van Hamont-Achel een kleurplaat via de school. En ook via jeugdverenigingen die nog activiteiten hebben voor 3 september worden de tekeningen uitgedeeld. 

Veel kleurplezier!