Nieuwe werken aan de Koel

PELT – Dat het werk aan de Koel niet klaar zou zijn bij de eerste fase was al duidelijk. Op 8 augustus werd gestart met fase twee zodat tijdens het bouwverlof toch nog enkele weken verkeer mogelijk was. Het kruispunt met de verkeerslichten op de Leopoldlaan is klaar.

Door Ben Ieven 

Nu is het voorlopig nog wel zo dat je hierlangs alleen naar de Albert Heijn parking kan rijden en dan ook nog alleen komende vanuit de richting van Neerpelt. Als je naar Jumbo, Vatana of Lidl wilt gaan dan kan dat enkel en alleen via de Sellekaertsstraat. Je moet er dan weer uit langs het tijdelijke straatje langs Vatana. Met de fiets kan je beide parkings bereiken. De werken die nu uitgevoerd worden zijn het inbrengen van riolering op dit deel van de route en de creatie van een veiligere situatie voor de zwakke weggebruiker. Begin oktober zouden de werken afgerond moeten zijn.