Ospelse Molendag op de Korenbloem Ospel 

OSPEL – Zondag 20 augustus is het Ospelse Molendag op de Korenbloem Ospel van 10.00  tot 16.00 uur. Onder het thema “van boer tot bakker” vindt dan weer de traditionele Ospelse molendag plaats op molen de Korenbloem. De molen is dan in werking en de molenwinkel is ook open. Naast de gebruikelijke rondleidingen zijn er die dag meer activiteiten zoals uitstalling van oude landbouwwerktuigen, demonstratie van mobiele bakovens, expositie van de schilders Wim en Ingrid van Rooy in de molen, springkussen voor de kinderen, er is een imker (Tjeu Jonkers) aanwezig die alles kan vertellen over het houden van bijen en het winnen van honing en buurtvereniging “De Houwakker” zorgt voor koffie en wafels. Verder is er muziek van ensemble Les Echos uit Budel-Dorplein. Molen De Korenbloem is gelegen aan de Korenbloemstraat 3 in Ospel.