Een gezonde start op school met ‘Trommel zonder Rommel’

WEERT – Een nieuw schooljaar, een nieuwe start. Kinderen kunnen daar het meest van genieten als zij voldoende energie hebben en lekker in hun vel zitten. Gezond eten en drinken kan daarbij ondersteunen. Daarom geven Punt Welzijn en de Lidl in Weert op 21 augustus het startsein voor de actie ‘Trommel zonder rommel’. Een week lang krijgen ouders bij de vestiging van de LIDL in Weert een broodtrommelboekje waarin zij tips krijgen voor een gezonde lunch en tussendoortjes. Ook zal er op sommige momenten in deze week een professional aanwezig zijn om tips te geven en vragen te beantwoorden. 

“We weten dat gezonde voeding kan helpen om op latere leeftijd overgewicht en hart- en vaatziekten te voorkomen. Daarmee kun je niet vroeg genoeg beginnen”, geeft JOGG-regisseur Thomas Witjes aan. Hij vervolgt: “In Weert willen we dat de gezonde keuze de meest makkelijke keuze wordt. Ook willen we dat gezonde voeding al op jonge leeftijd een gewoonte wordt. De actie ‘trommel zonder rommel’ geeft ouders tips  om kinderen lekkere gezonde lunches en tussendoortjes te geven. Samen met partners in de stad maken we op die manier gezond makkelijk en gewoon.”

Gezond, makkelijk en niet duur
In de broodtrommelboekjes staan weetjes, tips en voorbeelden over wat je je kind mee kunt geven naar school. Het boekje laat zien dat gezond ook zeker makkelijk kan zijn, en niet veel hoeft te kosten. Niet alleen de lunch is in het boekje meegenomen, maar er staan ook tips in voor een gezonde pauzehap of traktatie. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het belang van water drinken. Benieuwd naar de boekjes, kijk dan op: www.trommelzonderrommel.nl 

Professional aanwezig
Gedurende de actieweek is op verschillende momenten een professional aanwezig. De professional deelt ook trommeltjes uit aan ouders en geeft indien gewenst gratis advies daarnaast kunnen zij vragen beantwoorden.        

Dinsdag 22 augustus van 11:00 tot 12:30 uur           

Woensdag 23 augustus van 12:00 tot 13:30 uur          

Speciale actie Lidl Weert

Lidl Weert vindt het ook belangrijk dat gezonde voeding bij kinderen al op jonge leeftijd onder de aandacht wordt gebracht. Daarom doen zij gedurende deze week een speciale aanbieding: De professionals zullen op bovengenoemde tijdstippen een 30% kortingscoupon (1 per klant) uitdelen op één groente of fruit artikel naar keuze.