Feest in de Wateringstraat 

PELT – Het feestcomité van de Wateringstraat te Pelt (Damsheide) organiseerde vorige zaterdag een buurtfeest voor de inwoners van de Wateringstraat, het Populierenhof en de Oude Ramp.  Dat zijn drie bij elkaar aansluitende straten. Nadat enkele leden van het vorige bestuur de fakkel hadden doorgegeven zorgden Nicole, Robert, Peer en Els voor de nodige opvolging en verderzetting. Men kon vooraf inschrijven om deel te nemen aan het feest. Er waren zomaar even 86 inschrijvingen. Voor slechts € 15 kon men van in de namiddag tot in de late uurtjes genieten van de nodige drankjes en een maaltijd met friet en snacks naar keuze. Een andere inwoner van de Wateringstraat, Benny Vanderfeesten, uitbater van de Amerikaanse Stock in de Torenstraat (Herent) zorgde gratis voor enkele containers voor de bar, de keuken en voor een extra tent en meubilair. Stoelen en tafels moesten grotendeels worden gehuurd maar zonder die vrijwillige bijdragen was het niet gelukt om alles binnen het budget te realiseren, aldus Nicolle Van de Wiele van het feestcomité. Het is toch wel bijzonder om te zien hoe men met weinig middelen en veel inzet van een enthousiast team zoveel mensen uit een buurt bij elkaar kan krijgen om er samen een gezellig feest van te maken. De weergoden droegen ook een steentje bij door ervoor te zorgen dat ondanks de regen die daarvoor viel vanaf het begin om 15u tot in de late uurtjes geen druppel meer was gevallen. Integendeel, zowel de zon als de temperatuur waren om van te genieten. De dag erna was het bestuur alweer vroeg aan de slag om alles op te ruimen. Petje af voor deze enthousiaste mensen…

Door Ben Ieven