Gedeputeerde Marc van Caldenberg op bezoek bij WeertEnergie

WEERT – Op donderdag 10 augustus 2023 bracht Marc van Caldenberg, gedeputeerde van de provincie Limburg, samen met zijn medewerkers een bezoek aan de energiecoöperatie WeertEnergie. De Gedeputeerde was zeer geïnteresseerd in de projecten en ambities van de coöperatie. 

Marc van Caldenberg: ‟Tijdens mijn bezoek aan WeertEnergie ben ik onder de indruk geraakt van het enthousiasme en de expertise van de vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Het is bemoedigend om te zien dat deze vrijwilligers in staat zijn om lokale initiatieven, zonder winstoogmerk, zoals de buurtbatterij te dragen die ook weer ten goede komen aan de lokale gemeenschap. Tevens dank ik de vrijwilligers voor de bereidheid om mee te denken met het verkennen van nieuwe mogelijkheden, zoals een op te richten energiebedrijf″

De delegatie nam een kijkje bij het Windpark Weert, de bouw van het nieuwe zonnepark Leveroysedijk en het zonnepark Altweerterheide met de buurtbatterij en waar enkele varkens rondscharrelen. Aan het eind van het bezoek kwam een dilemma aanbod waar veel energiecoöperaties mee te maken hebben, namelijk dat ze aan vrijwilligers die veel en waardevol werk voor de coöperatie verzetten, geen geld mogen uitbetalen vanwege het vennootschapsbelastingplichtig zijn. Aan deze landelijke regels is echter niet zomaar iets te doen. Gedeputeerde Marc van Caldenberg bedankte WeertEnergie voor de interessante middag en vertrok met alle opgedane informatie en ervaringen richting Maastricht.