Het bruist op de Achelse Kluis

ACHEL – Afgelopen zondag 13 augustus vond de tweede abdijmarkt plaats op het binnenterrein van de Achelse Kluis. De regen bleef weg en het was prachtig fiets- en wandelweer waarbij de zon zich ook regelmatig liet zien. Dit alles zorgde voor een gezellige drukte op zowel de markt als op het terras. De organisatie had het weer mooi geregeld, zowel voor de bezoekers als voor de standhouders, want die werden ook extra verwend. Zo waren er onder andere handbeschilderde vogelhuisjes, imkers, wijn, prachtige boeketten en ambachtelijk gemaakte oorbellen en een mandenvlechtster.

Er was muzikale omlijsting voorzien op de markt door optreden van Michelle Trautner en op het terras door een gezellig harmonieke en het bleef tot sluitingstijd heel druk.

De standhouders waren allen zeer tevreden over de opkomst, maar ze deden ook goede zaken. De organisatie gaat zich buigen over het laten plaatsvinden van een kerstmarkt , maar hou ook de andere activiteiten in de gaten, zoals het Abdijconcert op 20 augustus door Patrick Rituele en Jan Hautekiet. Je zult wel snel moeten zijn, want het is al bijna uitverkocht.