Nieuwe eigenaars voor Legerstock Teunissen 

ACHEL – Er deden al enige tijd geruchten de ronde maar nu alle handtekeningen gezet zijn, mag het nieuws bekend worden gemaakt: Legerstock Teunissen in Achel heeft nieuwe eigenaars! Na 51 jaar geven Marc Vandersteegen en zijn vrouw Suzanne Teunissen het stokje over aan een jong, dynamisch koppel uit Hamont. Vanaf nu staan Tom Joosten en zijn vriendin Juline Loos aan het roer van de winkel. “We gaan met plezier het levenswerk van Marc en Suzanne verderzetten,” aldus Tom en Juline, “met dezelfde service en passie en hetzelfde aanbod.” 

De beslissing om de winkel over te geven aan nieuwe eigenaars komt er niet na één nacht ijs. “We hebben ruim de tijd genomen om deze stap te zetten,” legt Marc uit. “Voor ons was het vooral belangrijk dat de winkel én ons team, waar we jarenlang op hebben kunnen vertrouwen, na ons vertrek in goede handen zouden zijn. Zodat onze klanten ook in de toekomst op dezelfde service en klantvriendelijkheid kunnen rekenen zoals ze gewend zijn.” 

Tom Joosten was als zelfstandige ondernemer in hydraulische installaties al lange tijd vaste klant bij Legerstock Teunissen. Zijn vriendin Juline was ook al een bekende bij de Legerstock want in het verleden heeft zij hier enkele jaren gewerkt. Toentertijd, tijdens een personeelsuitje met partners, hadden Tom en Marc reeds gesproken over een eventuele overname van de winkel in de toekomst. “Dit kwam al lachend ter sprake, maar toen deze ontwikkeling steeds dichterbij kwam hebben we toch contact opgenomen,” vertelt Marc. Tom vervolgt: “Ik heb altijd een speciale band gehad met de winkel, ik werd er altijd vriendelijk ontvangen en goed geholpen. Tijdens de eerste gesprekken werd al snel duidelijk dat Juline en ik dezelfde waardes in het vaandel dragen als Marc en Suzanne. Denk aan loyaliteit naar de klanten en het personeel toe, maar ook het bieden van kwaliteit en een goede service is voor ons van groot belang.” 

Tom is geen onbekende in de regio. Hij en Juline zijn lid van verschillende lokale verenigingen en vormen ondertussen al 7 jaar een koppel. Hun liefde werd in april van dit jaar bekroond met de geboorte van dochter Loremie. Naast zijn eigen bedrijf in hydraulische slangen, heeft Tom nog tot juni 2023 gewerkt bij Interrent Machineverhuur in Bree als transportplanner. Nu gaat het koppel alle energie richten op de winkel aan Klein Bien in Achel. “Mijn zaak Joosten Hydrauliekslangen.be blijft actief en zal na verloop van tijd geïntegreerd worden in de winkel.” 

Tom en Juline blijven hetzelfde concept hanteren in de winkel. “Klopt,” legt het koppel uit. “We blijven hetzelfde aanbod van ruim 45.000 artikelen aanbieden, streven naar dezelfde service en klantvriendelijkheid en het welbekende team van Legerstock Teunissen blijft gewoon op post. Ook de naam blijft hetzelfde, als eerbetoon aan de familie die deze winkel jaren geleden heeft uitgebouwd tot wat het vandaag de dag is. We blijven de vraag van de klanten volgen om zo iedereen zo goed mogelijk vooruit te helpen. Ons motto blijft dan ook: als je het bij ons niet vindt, vind je het nergens!” 

Marc en Suzanne zijn blij dat hun levenswerk verdergezet wordt. “Uiteraard nemen we met pijn in ons hart afscheid van de winkel, het personeel en onze klanten, maar we hebben het volste vertrouwen in Tom en Juline.” Suzanne en Marc vullen aan: “We willen al onze klanten bedanken voor het vertrouwen dat ze ons de afgelopen jaren hebben gegeven en we wensen Tom en Juline heel veel succes en een vruchtbare toekomst toe. Ook willen we de klanten bedanken voor het begrip de afgelopen periode, want we werden al regelmatig aangesproken over de toekomst van de winkel. Jammer genoeg mochten we contractueel gezien nog niets prijsgeven.” Marc gaat nu verder met zijn andere zaak Workshop on Wheels (WOW) en Suzanne helpt hem waar nodig. Maar eerst staat er nog een grote rondreis door Canada op het programma. “Het is nu tijd om wat meer te gaan genieten van het leven en dingen te doen die al lange tijd op onze verlanglijst staan. We zijn heel blij dat we vorig jaar nog samen met onze klanten het 50-jarig bestaan van de winkel hebben mogen vieren.” 

Legerstock Teunissen 

Klein Bien 8 in Achel 

www.legerstockteunissen.be