Pelter Skelter herrijst

PELT – Dertig jaar nadat de concertorganisatie vzw Pelter Skelter ontbonden werd wordt de draad opnieuw opgepakt en vindt cc Palethe hierin een nieuwe Partner in Cultuur. In de jaren ’90 zorgde deze organisatie voor een frisse muzikale wind in de Oude Gemeentezaal van Overpelt. Groepen als Tröckener Kecks, The Scene, Claw Boys Claw, Gorky, enz…werden door de organisatie en de jeugddienst naar hier gehaald en zorgden telkens voor een volle zaal. Helaas werd de legendarische oude zaal gesloten en stopte het daar. De medewerkers van toen zijn nu veertigers en vijftigers maar een aantal daarvan zullen de draad opnieuw oppakken. Zo komt op 4 november BRLRS, No Prisoners en Goe Vur In Den Otto naar Pelt. Op 19-02-24 wordt dat Novastar en 07-03-24 Zornik, beide groepen met een exclusieve try-out in cc Palethe. Info: pelterskelter.be

Door Ben Ieven