Werken aan brug Sint-Huibrechts-Lille

PELT – Vorige woensdag zijn de werken aan de brug van Sint-Huibrechts-Lille gestart. Deze brug wordt volledig gerenoveerd waardoor de levensduur aanzienlijk verlengd wordt. Er komt een nieuwe betonnen randbalk want de huidige voldoet niet meer aan de norm. Waterdichting onder de fietspaden zal zorgen dat waterinsijpeling en betonrot op lange termijn wordt vermeden. De leuningen en ook de fietspaden zullen worden vernieuwd. Dit zal vermoedelijk bij goed weer duren tot eind oktober. Tot die tijd geldt er éénrichtingsverkeer op de brug. De renovatie gebeurt per zijde waardoor eenrichtingsverkeer mogelijk blijft. Fietsers kunnen in twee richtingen over de brug aan de kant waar niet gewerkt wordt. Van Noord naar Zuid (van Achel naar Sint-Huibrechts-Lille) blijft verkeer mogelijk. Het overige verkeer moet de omleiding volgen via de Jos Verlindenstraat en de Sint-Antoniusweg om zo aan te sluiten op de Hamonterweg. De kosten van deze renovatie zouden 0,45 miljoen euro bedragen. Een uitgebreide projectomschrijving en meer informatie over het verloop van de werken vind je op wegenenverkeer.be/pelt